Nederlands Drukkerij Museum weer open vanaf 1 juni !

Vanaf 1 juni opent het museum weer zijn deuren voor de particuliere bezoekers en groepen. In het museum zijn inmiddels de nodige aanpassingen gedaan, zodat het voldoet aan de richtlijnen van het RIVM. Lijnen, pijlen voor de juiste route, plexiglas en markeringspunten (geheel in de lijn van het museum zijn dit grote plakletters) voor de bezoekers zijn aangebracht en gaan zorgen voor een vlekkeloos bezoek.

Voor alle bezoek (dus voor particulier of groep) geldt: BEZOEK ALLEEN VIA AFSPRAAK OF RESERVERING. Dit kan via mail: rondleiding@nederlandsdrukkerijmuseum.eu of telefonisch: 0640494417 (Cees Jochems). De maximale grootte van de groep bedraagt 15 personen, die verdeeld worden tot groepjes van 5. Doordat het museum op afspraak gaat werken kun je op elk tijdstip van de dag terecht, ook ’s avonds (alleen voor groepen).

Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen.

Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museum middag.

Op de bovenverdieping is tot 1 augustus de boeiende tentoonstelling “Brabantse drukkers in de Tweede Wereldoorlog” te bewonderen, maar ook de boekbinderij waar uitgelegd wordt hoe vroeger een boek tot stand kwam en wat daar voor nodig was.

 

Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open op afspraak of reservering alle dagen van de week: rondleiding@nederlandsdrukkerijmuseum.eu of 0640494417.

 

Meer informatie over het museum is te vinden op de website: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu.