Zomerkermis Etten-Leur dit jaar kleiner en in Brabantpark

Als de versoepelingen in dit tempo kunnen doorgaan, komt de zomerkermis van 2 tot 7 juli naar Etten-Leur. Daarmee verwelkomen wij als één van de eerste gemeenten in Noord-Brabant de kermis weer. Omdat er nog wel Corona-maatregelen gelden, is de zomerkermis wat kleiner en vindt deze dit jaar plaats in het Brabantpark. Hier is het mogelijk om het maximaal aantal bezoekers te controleren en ervoor te zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Op het terrein zijn ook foodkramen aanwezig. Deze zijn alleen voor take-away, want we hopen dat de kermisbezoekers na afloop gezellig gaan nagenieten op de terrassen van onze Etten-Leurse horecaondernemers.

Burgemeester Miranda de Vries: “Na een lange lockdown gaat onze leefwereld stapje voor stapje weer een stukje open. We kunnen elkaar weer meer ontmoeten en eropuit gaan om leuke dingen te doen. Dat hebben we allemaal zo gemist! Natuurlijk hadden we de zomerkermis het liefst als vanouds in het centrum georganiseerd. Ook voor de horecaondernemers in het centrum. Dat hebben we goed afgewogen maar dat is dit jaar helaas nog niet mogelijk. Samen met kermisexploitanten is nu deze tussenoplossing bedacht. Dankzij de inzet van veel enthousiaste medewerkers kunnen we onze inwoners nu toch een compacte maar gezellige zomerkermis aanbieden.”
Openingstijden van de zomerkermis
De opbouw van de zomerkermis start vanaf 28 juni 2021. De openingstijden van de zomerkermis zijn:
• 2 juli 2021 van 15.00 uur tot 24.00 uur
• 3 t/m 7 juli 2021 van 13.00 uur tot 24.00 uur
Coronamaatregelen tijdens zomerkermis nog onduidelijk
We weten nu nog niet precies aan welke eisen evenementen eind juni en begin juli moeten voldoen. Daar wordt later meer over bekendgemaakt. Via de druktemeter geven we aan of en hoe druk het is bij de zomerkermis. Wanneer er lange wachttijden zijn kleurt het Brabantpark van groen naar oranje of rood en krijgen bezoekers het advies om op een ander moment te komen.
Woon- en salonwagenpark
Normaal gesproken wordt tijdens de zomerkermis het Brabantpark tijdelijk ingericht als woon- en salonwagenterrein voor de kermisexploitanten. We bekijken nog welke locatie een passend alternatief kan zijn. De pakwagens zullen op het Bedrijventerrein Vosdonk en op het Transferium worden geparkeerd.
Toezicht kermisterrein
Medewerkers van een beveiligingsbedrijf surveilleren tijdens de openingsuren over het kermisterrein. Ook de BOA’s en de politie zijn regelmatig op het kermisterrein te vinden en houden toezicht. Ook ’s nachts is vanaf de opbouw tot en met de afbouw beveiliging aanwezig om het gebied te bewaken.