Lionsclub Etten-Leur doneert boeken aan schoolbibliotheken

Voor de kerstvakantie heeft Lionsclub Etten-Leur e.o. de vier schoolbibliotheken in Etten-Leur verblijd met een donatie in de vorm van boeken van Uitgeverij Lemniscaat. De schoolbibliotheken mogen elk een veertigtal boeken in ontvangst nemen. De actie is mogelijk door een samenwerking van Lionsclub Etten-Leur, Stichting Geef om Elkaar Nederland, Uitgeverij Lemniscaat en Nieuwe Nobelaer. Leerlingen en leerkrachten van de diverse scholen zijn erg blij met de donatie.

Bibliotheek op School
Met de Bibliotheek op School slaan het onderwijs in Etten-Leur en Nieuwe Nobelaer Bibliotheek de handen ineen. Door deze manier van werken is er voor leerlingen dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Etten-Leur heeft momenteel een schoolbibliotheek bij brede school De Pijler, Het Voortouw, De Hasselbraam en Sonate. Daarnaast is er op vaste momenten een lees-/mediaconsulent vanuit Nieuwe Nobelaer aanwezig op elf basisscholen in Etten-Leur om leerlingen, leerkrachten en ouders te helpen en om leesbevorderingsprojecten uit te voeren in de klas.

Lees-/mediaconsulent Annemieke van Beek (Nieuwe Nobelaer): “We zijn trots op deze samenwerking . Er is bij de scholen aandacht voor vrij lezen, voorlezen en praten over boeken. Ook zijn er activiteiten rondom leesbevordering, thuis lezen, informatievaardigheden en mediawijsheid. De scholen investeren elk jaar in nieuwe boeken zodat de collectie up-to-date blijft. Dit is belangrijk zodat leerlingen een relevante en ruime keuze aan boeken hebben. De donatie van Lionsclub Etten-Leur draagt hieraan bij, daar zijn we erg blij mee.”