Theatergroep Josjes vindt onderdak bij Het Turfschip

Aan de zoektocht naar nieuwe repetitieruimte voor theatergroep Josjes is een einde gekomen. Vanaf januari kunnen zij terecht bij Het Turfschip Etten-Leur. De Josjes worden daarbij toegevoegd aan de lijst geoormerkte gebruikers die vrij van huur gebruik maken van de verenigingsruimte binnen het gebouw.

Ruud Hoondert, directeur van Het Turfschip, is verheugd met hun komst. “Voor ons zowel interessant als vaste gebruiker voor hun repetities als voor uitvoeringen in onze theaterzaal. Daarbij is op voorhand bekend dat mogelijk niet alle voorstellingen hier gaan passen, maar vanuit een constructieve samenwerking is er gelukkig veel mogelijk”.

Theatergroep Josjes is in 2002 opgericht door Jos Schievelt, regisseur en drijvende kracht achter de theatergroep. Onder zijn bezielende leiding en soms onuitvoerbare ideeën is de theatergroep in haar bijna 20-jarige bestaan uitgegroeid tot een amateurgezelschap van formaat met naamsbekendheid in Etten-Leur en omstreken. Al sinds de oprichting biedt Theatergroep Josjes kinderen, jongeren én volwassenen de kans om theater te maken. Van grote, bekende musicalproducties als Shrek en Ciske de Rat tot het intieme, zelfgeschreven toneelstuk De Koffer waarmee zelfs over de grens indruk werd gemaakt. Plezier staat bij de Josjes voorop waarbij ieders talent vanzelf wordt ontdekt. Hun motto: Theater voor iedereen!