Gratis energiebesparende maatregelen voor alle Etten-Leurse huiseigenaren

Gemeente Etten-Leur neemt samen met uwEnergieloket en DuurSaam Etten-Leur het voortouw om alle huiseigenaren te helpen met energiebesparing. Om dit mogelijk te maken gebruikt de gemeente de rijkssubsidie uit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Iedere huiseigenaar ontvangt een brief van de gemeente, met daarin een unieke code. De unieke code geeft de huiseigenaar €72,50 tegoed voor kleine besparende maatregelen. Op www.bespaaretten-leur.nl kiest de huiseigenaar de besparing die het beste bij de woning past.

2.000.000 kg CO2 besparing per jaar

Met deze RRE zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Het doel is om in Etten-Leur, per jaar, 2.000.000 kg CO2 te besparen. Dat komt neer op een gemiddelde besparing per koopwoning van €100,- per jaar op energiekosten! De campagne loopt van oktober 2020 t/m september 2021.

Van gratis ledlampen tot een professionele cv-afstelling

Op www.bespaaretten-leur.nl is er ruime keuze uit energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld ledlampen, waarmee je tot wel €750,- per jaar bespaart op de energierekening. Oude gloei- en spaarlampen lever je in bij de bij Praxis, Karwei, uwEnergieloket of Centrum voor Wonen. Zo worden de oude lampen gerecycled. Andere besparende mogelijkheden zijn een waterbesparende douchekop. Daarmee bespaar je wel 20% op water- en energieverbruik. Of buisisolatie. Buisisolatie zorgt ervoor dat leidingen niet onnodig afkoelen en energie verspillen. Ook het professioneel laten afstellen van de cv-ketel bespaart tot wel 13% op het gasverbruik.

Energie- en warmtescan

Heb je bovenstaande punten als ledverlichting al goed op orde thuis en wil je een volgende stap zetten in de richting van een duurzame woning? Of heb je juist helemaal geen idee waar eigenlijk te beginnen? Dan helpt een energiescan om een goed plan van aanpak op te zetten. De energiecoaches van Duursaam Etten-Leur en uwEnergieloket helpen je om te zien hoe je energie kunt besparen en waar mogelijk op te wekken. Al geïsoleerd? Een warmtescan brengt in beeld waar de isolatie van je woning nog lekkages vertoont.

Bespaar voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee

Met het €72,50 tegoed aan energiebesparende maatregelen is de gemiddelde besparing €100,- per jaar, wat zelfs kan oplopen tot €750,- per jaar. Dus goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van elke huiseigenaar.

Heeft u nog vragen?

Kijk dan op www.bespaaretten-leur.nl of stuur een e-mail naar: hulp@bespaaretten-leur.nl.

Ook kunt u de winkel van uwEnergieloket aan de Bisschopsmolenstraat 79 of de winkel van

DuurSaam Etten-Leur aan het Vincent van Goghplein 37 bezoeken.

 

Openingstijden uwEnergieloket: werkdagen van 09:00 tot 13:00 uur.

Openingstijden DuurSaam Etten-Leur: werkdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Ben je huurder of verhuur je je koopwoning?

Ook inwoners met een sociale huurwoning kunnen profiteren van een regeling. Via de actie ‘Omlaag die meter’ van Alwel en de huurdersbelangenvereniging, in samenwerking met DuurSaam Etten-Leur, kom je in aanmerking voor het aanschaffen van producten waarmee je kunt besparen op je energierekening. Ben je huurder bij Alwel ga dan naar www.omlaagdiemeter.nl. Ben je een particuliere huurder of verhuurder? Gemeente Etten-Leur zoekt ook een subsidie voor deze groep, later dit jaar komt hier nieuws over.