Stadsbeiaardier Michel Gottmer neemt na 55 jaar afscheid

Michel Gottmer nam vandaag na 55 jaar afscheid als gemeentelijk beiaardier van Etten-Leur. Vanmorgen liet hij de carillonklokken voor de laatste keer klinken over de weekmarkt. Michel stopt na meer dan een halve eeuw de beiaard in de toren aan het Raadhuisplein te hebben bespeeld op, letterlijke en figuurlijke, grote hoogte. Als gevolg van de coronamaatregelen was het afscheid een bescheiden en besloten bijeenkomst. Wethouder Ger de Weert stond stil bij de grote bijdrage die Michel heeft geleverd aan de Etten-Leurse muziekcultuur.

Sinds 1965 beklom hij bijna wekelijks de honderden traptreden van de toren aan de Van Goghkerk. Vanaf het moment dat in dat jaar een carillon geplaatst werd, laat hij de inwoners en bezoekers van Etten-Leur genieten van dit bijzondere muziekinstrument. Elke woensdagmorgen tijdens de weekmarkt dalen de gezellige klanken neer op de weekmarkt. Ook in de zomer stond Michel garant voor steeds een indrukwekkende reeks zomerbespelingen. Gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland, bespeelden dan samen met hem het Etten-Leurse carillon.

Natuurlijk blijft het carillon bespeeld worden. Opvolger Jan-Sjoerd van der Vaart neemt het muzikale stokje over. En hij is geen onbekende in de hoge toren, want hij verving Michel al wanneer dit nodig was. Dus we kunnen blijven genieten van de mooie klanken van dit historische muziekinstrument.