Sacha wint creatieve wedstrijd Nieuwe Nobelaer met ‘Hart voor Etten-Leur’

Foto : Nieuwe Nobelaer

Eind april startte Nieuwe Nobelaer de creatieve wedstrijd ‘hart voor Etten-Leur’ om positiviteit te verspreiden in Etten-Leur. De inzendingen waren zeer divers, van gedichten tot beelden en van liederen tot schilder- en tekenkunst. De jury beoordeelde uiteindelijk de tien inzendingen die van de thuisstemmers de meeste stemmen kregen. Geen gemakkelijke taak, want er is veel talent in Etten-Leur en omgeving. Uiteindelijk besloot de jury unaniem dat Sacha Oonincx de gelukkige winnaar is. Haar lied blonk uit in originaliteit en creativiteit, en is een echt ambassadeurslied voor Etten-Leur en Nieuwe Nobelaer. Met de winst verdient Sacha een optreden tijdens de opening van het nieuwe pand van het cultuurcentrum in 2021.

Inzendingsperiode verlengd
De creatieve wedstrijd werd samen met studenten van Avans vormgegevens tijdens een projectweek waarbij Nieuwe Nobelaer een van de opdrachtgevers was. Studenten kregen de taak om nieuwe ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan het welzijn van diverse doelgroepen. Na een intakegesprek en tussentijdse evaluatie volgden de eindpresentaties. Twee groepen pitchten het concept van de creatieve wedstrijd. De wedstrijd bleek zo’n succes dat de inzendingsperiode werd verlengd van 11 naar 25 mei. Vervolgens kreeg het thuispubliek een week de tijd om te stemmen. Dit werd bijna negenhonderd keer gedaan. Etten-Leur heeft dus zeker haar stem laten horen.

Cursist en lid horecateam Nieuwe Nobelaer
De tien inzendingen met de meeste stemmen werden uiteindelijk voorgelegd aan de jury bestaande uit wethouder Ger de Weert, jeugdburgemeester Danu Acs en marketing- en communicatiemedewerker van Nieuwe Nobelaer Willeke Steeghs. Zij beoordeelden de inzendingen op vijf punten; concept / creativiteit, originaliteit, ontroering, overtuiging en talent. “Uiteindelijk is Sacha als winnaar uit de bus gekomen met haar originele en creatieve lied, wat echt een ambassadeurslied is voor Etten-Leur en Nieuwe Nobelaer”, aldus Willeke.
Sacha is bij Nieuwe Nobelaer cursist bij de Musicalklas en volgt er danslessen. Daarnaast is ze onderdeel van het horecateam van het cultuurcentrum. Tijdens het videobellen met de jury en directeur / bestuurder van Nieuwe Nobelaer, Hilda Vliegenthart werd de vraag gesteld of Sacha voor de opening van het nieuwe pand van Nieuwe Nobelaer weer een eigen, originele tekst kon schrijven en daarop zei ze volmondig ja. “Ik kan het op de voet volgen, want woon praktisch naast de nieuwe locatie, dus ik ga vast beginnen!”