Wethouder Kees van Aert leest voor bij Nationaal Voorleesontbijt op de Hasselbraam

De Nationale Voorleesdagen beginnen traditiegetrouw met Het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar was het Nationale Voorleestontbijt op woensdag 22 januari. Ook Etten-Leurse basisscholen doen graag mee en dit jaar schoof wethouder Kees van Aert aan bij het Voorleesontbijt op basisschool de Hasselbraam. Hij las hier voor uit het prentenboek van het jaar: Moppereend, geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 22 januari tot en met 1 februari 2020. De Nationale Voorleesdagen zijn opgezet om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen, want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling.  Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. En zelf lezen begint tenslotte bij voorlezen.