Schoolhandbal toernooi HV Internos Etten-Leur

Elk jaar organiseert de handbalvereniging Internos het traditionele kersthandbaltoernooi, dit jaar voor de 45e keer. Deelnemende scholen dit jaar: De pontus (twee lokaties), De vier Heemskinderenschool, D’n Overkant, de Hostee, de Toverlaars en de Leest.

Drie dagen lang (maandag 30 december en donderdag 2 en vrijdag 3 januari) hebben ruim 500 kinderen verdeeld over 56 teams deelgenomen aan het schoolhandbaltoernooi. Dit onder grote belangstelling van ouders, grootouders en andere familieleden en vrienden.

Op maandag waren dat de groepen 3 en 4 en de groepen 5, op donderdag de groepen 6 en 7 en op vrijdag de groepen 8.

Bij de groepen 8 werden ook finales gespeeld, voor deelname aan de regionale schoolhandbaltoernooien in het voorjaar.

Winnaars van de finale waren bij de jongens (dit was een erg spannende finale die in 1-1 eindigde en waarna de Pontus met twee gescoorde strafworpen uit 5 (4Heemskinderen 0 uit 5) uiteindelijk de winnaar was en doorgaat naar het regionale toernooi voor een plaats in de landelijke finale.

Bij de meisjes was de strijd iets minder spannend. De Hofstee won van de 4 Heemskinderen school met 10-0 en gaat dus ook naar de regionale schoolhandbaldagen.

 Met dank aan alle vrijwilligers kijkt HV Internos terug op weer een geslaagd evenement.

Foto’s : HV Internos

foto van de strafworpen bij de jongens finale (bij de pontus speelde overigens twee meisjes bij de jongens mee)