Start het jaar goed, werk aan jezelf bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek

Een nieuw jaar is begonnen en daarmee zijn ook de goede voornemens voor 2020 gemaakt. Start het jaar goed en werk aan jezelf bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek. De Etten-Leurse bibliotheek is een ontmoetingsplek waar mensen met elkaar in gesprek gaan en nieuwe vaardigheden kunnen leren. Zo kan men er terecht bij een budgetcoach, het spreekuur Digi(taal)Hulp, dé koffiepauze voor werkzoekenden Walk & Talk en diverse activiteiten in het Taalhuis. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Budgetcoach

Aan het eind van het geld altijd een stuk maand over? Door de bomen het bos niet meer zien? Een opgeruimd hoofd begint met een goede administratie. Maar waar start je?
Elke maandagochtend tussen 11:00 – 12:00 uur is Annelies Koopman van de Gemeente Etten-Leur aanwezig in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek om allerlei vragen over inkomen, brieven, het huishoudpotje, bespaartips, uitkeringen, toeslagen aanvragen etc. te beantwoorden. “Weet ik het antwoord niet, dan zoek ik het voor je op. Loop dus vooral binnen op maandagochtend met je vragen, dan maken we kennis onder het genot van een kopje koffie of thee.”

Digi(taal)Hulp

“Hij doet het niet!” Klinkt dat bekend? Dan biedt Peter Voorzaat de helpende hand. Tijdens de oneven weken is hij op maandag van 13:30 – 15:30 uur in de bibliotheek aanwezig voor het spreekuur Digi(taal)Hulp. Leer apps te downloaden, boeken op een e-reader te zetten of kom langs met een andere digitale vraag. “De uitdaging is om iedereen met een werkend apparaat weer de deur uit te laten gaan en wel zo, dat diegene het in het vervolg ook zelf kan.”

Walk & Talk

Dit jaar gaat het gebeuren; een (droom)baan vinden. Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden in Etten-Leur en omgeving. Samen met andere werkzoekenden worden ervaringen uitgewisseld en elke (maandelijkse) editie is er een gastspreker aanwezig. Op maandag 6 januari van 10:00 – 11:30 uur ga je het jaar én de week goed van start en is het thema Je presentatie via LinkedIn. De do’s en don’ts van dit socialmediakanaal komen aan bod en worden direct in praktijk gebracht.

Taalhuis

De Nederlandse taal is overal. Boodschappen doen, bijsluiters lezen, (internet)bankieren of bijvoorbeeld (online) informatie opzoeken. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom zoekt het Taalhuis bij ieders leerwens een passende cursus of taalcoach. Zo zijn er digitale cursussen als Digisterker, waar het werken met de digitale handtekening (DigiD) aan bod komt en vallen ook de Budgetcoach en Digi(taal)Hulp onder het Taalhuis.

Alle hierboven genoemde activiteiten zijn gratis toegankelijk. Ga voor meer informatie naar www.nieuwenobelaer.nl/bibliotheek