Wereldwijde schrijfactie van Amnesty International ook in Etten-Leur

Heb jij op 13 of 14 december even tijd om een briefje te komen schrijven in de Nieuwe Nobelaer voor Write for Rights? De wereldwijde schrijfactie van Amnesty International.

Op 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Rond deze datum komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar wordt er in het bijzonder aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren. Overal ter wereld belanden jongeren in de gevangenis omdat ze bijvoorbeeld opkomen voor de rechten van anderen. Dit onrecht moet stoppen en schrijven helpt.

Ook in Etten-Leur kan er op 13 & 14 december geschreven  worden bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Burgemeester Miranda de Vries heeft samen met de directeur van Nieuwe Nobelaer Hilda Vliegenthart de aftrap op vrijdag 13 december om 9.30 uur gegeven. Ook een aantal leerlingen van de tweede klas van het Munnikenheide college waren hierbij aanwezig. Volg jij hun goede schrijfvoorbeeld op? Dat kan vervolgens de hele dag door en ook op zaterdag 14 december.

Write for Rights heeft effect
Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillenden landen. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker of tiran. Voorgaande jaren veranderden de brieven levens: mensen werden vrijgelaten, hun marteling werd gestopt of ze kregen bescherming. Brieven schrijven werkt, dus schrijf dit jaar ook mee!