Unieke mogelijkheid op Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019 in Oudenbosch

Bezoek de eenmalige ‘Restauratietour in de kapel van Saint Louis’

 

Op 4 juni 2019 startte restauratiespecialist De Bonth van Hulten in opdracht van Aannemersbedrijf van Agtmaal de grootschalige renovatie van de Kapel van Saint Louis. Dit betekent dat de kapel op het moment in de steigers staat. Maar de renovatie biedt ook kansen. Op zaterdag 14 september tijdens Open Monumentendag is niet alleen de kapel voor rondleidingen te bezoeken, ook het dak en de restauratiewerken zijn eenmalig te bezoeken.

Medewerkers van De Bonth van Hulten laten bezoekers graag zien wat er allemaal aan bouwwerkzaamheden gebeurt. De architect van deze erfgoedrestauratie Rothuizen is hierbij aanwezig. De Gidsen van Saint Louis zullen op die dag ook de kapel openstellen voor publiek.

 

Wat: restauratietour in de Kapel van Saint Louis

Wanneer: zaterdag 14 september, van 13.00 tot 17.00 uur

Door: De Bonth van Hulten

 

Belangrijk: bezoekers kunnen in groepen van maximaal 10 personen met de lift naar boven. Op het dak wordt uitleg gegeven over de restauratiewerkzaamheden. Uiteraard heeft u boven op het dak een eenmalig uniek uitzicht over Oudenbosch en omgeving.

 

De rondleidingen zijn gratis te bezoeken

Over de restauratiewerkzaamheden

Tijdens deze grootschalige renovatie van de kapel van Saint Louis wordt de bestaande dakbedekking compleet vervangen, alle gevels worden opnieuw geschilderd en aan de binnenzijde wordt het bestaande stukwerk van de kapel hersteld en het schilderwerk aan de binnenkant bijgewerkt.

Voor de restauratie heeft de provincie Noord-Brabant een forse subsidie afgegeven. In 2017 hebben vier partijen samen een plan gemaakt voor de restauratie en herbestemming van het gehele Religieus Erfgoed in Oudenbosch: De provincie Noord-Brabant, gemeente Halderberge, Woonkwartier en VolkerWessels onderneming Aannemersbedrijf van Agtmaal.

Wilt u op de hoogte blijven van de bouwwerkzaamheden? Download de app ‘De Bouwapp’ en selecteer de ‘Kapel van Saint Louis’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *