Agenda tip: Splinternieuw evenement Kleur Etten-Leur

Kleur Etten-Leur! Dit splinternieuwe evenement vindt aanstaande zondag 26 mei voor de  allereerste keer plaats in het centrum van Etten-Leur. Een evenement van en door Etten-Leur. Voor iedereen. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een boordevol programma. Om u een idee te geven van het uitgebreide aanbod aanstaande zondag hebben we een overzicht met daarin alle activiteiten op een rij: Theater & Kunst Etten-Leur is een kunstzinnige stad. Niet gek natuurlijk, met Van Gogh als groot leermeester. Tijdens Kleur Etten-Leur maken bezoekers kennis met een greep uit de Etten-Leurse kunst en theatergroepen. De bezoeker kan ook zelf aan de slag. Proef van de kunst van het pentekenen bij KunstAnders of doe mee aan een workshop van de Creatieve Werkplaats. Én van 12.00 tot 16.00 uur zorgt LevendTheater voor nóg meer kleur. Natuur & Cultuur Een stad met een grote culturele historie. En dat vindt De Heemkundekring Jan uten Houte ook. Zondag 26 mei delen zij al hun kennis met Etten-Leur. En met drukpersen van 100 jaar oud drukken bezoekers eigen teksten bij het Nederlands Drukkerij Museum. Bekijk de stad vanuit een paard en wagen van Paardenfokvereniging Kring Breda, Of vanuit een trekker van OTMV Etten-Leur. Aan het begin van de dag wordt Kleur Etten-Leur geopend door het Cloveniersgilde. Een indrukwekkende vaandelgroet die deze dag zeker zal laten slagen. Zang & Dans Terwijl er lekker gedronken, gegeten en geshopt wordt, zorgen de lokale artiesten voor sfeer tijdens Kleur Etten-Leur. Saxomore is van 11.00 tot 12.15 te horen op het Burchtplein. De kids kunnen meedoen aan toffe dansdemonstraties van svDIO. JuulAccordeon zorgt voor positieve klanken in het winkelcentrum. Van 11.00 tot 13.45 optredens door Theatre’EL en Theatergroep Josjes op het Raadhuisplein. Daarna maakt dé FuSo Paryband er van 15.00 tot 17.00 een feest van. Het feestorkest Simpelfonie maakt de dag écht compleet. En van 15.00 tot 16.30 uur genieten bezoekers van Ivy Linn and the Left Hand Gamblers op het Burchtplein. Sport & Spel Op het gebied van sport & spel blijft Etten-Leur niet achter. Op zondag 26 mei zijn er diverse sportieve activiteiten. Meedoen aan een tafeltennistoernooi van ttv Tanaka, een demonstratie van Mubuhay Self-Defense, of een bootcamp van CentrumFIT. En voor de kinderen een toffe hockeyclinic van Stick Leuk! Winkelen & Wandelen In het centrum van Etten-Leur is er genoeg winkelgelegenheid. Tijdens dit kleurrijke evenement gaat het een stapje verder. Op zondag 26 mei vullen de winkeliers hun kramen met allemaal duurzame en creatieve producten. Allerlei spullen op het gebied van fashion, food, lifestyle en andere hebbedingetjes. Genoeg te shoppen dus voor de kooplustige bezoeker. Happen & Tappen De aanwezige cafés en (rijdende) restaurants op het Raadhuisplein ontvangen de bezoekers met veel plezier tijdens deze kleurrijke dag. Ook op het plein zelf is er genoeg te happen en te tappen. Zonnige terrassen waar bezoekers lokale brouwsels drinken. Foodtrucks die ook aan de honger hebben gedacht. Livemuziek op en nabij de terrassen. Op dit plein kunnen bezoekers ultiem ontspannen. Cheers & Bites Op het al zo sfeervolle Burchtplein is er genoeg te doen. Deze plek wordt omgetoverd tot een galerie waar lokale kunst te bewonderen is. Niet op een lege maag. Tijdens Kleur Etten-Leur genieten bezoekers van ‘Cheers & Bites’ verzorgd door het Biergilde ‘Cheers to new Beers’ en de brasseries op dit plein. Een speciaal bier proeverij waarbij aan een bijpassende hap is gedacht. Een plek waar je kunt eten, drinken, genieten en ontmoeten. Heeft u dus nog geen plannen voor aanstaande zondag, kom dan gezellig naar het centrum van Etten-Leur!]]>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *