Wederom garageboxen en opslaglocaties in Etten-Leur gecontroleerd in strijd tegen georganiseerde criminaliteit

In de week van 17 tot en met 20 mei 2021 werd een groot aantal garageboxen en opslaglocaties op verschillende industrieterreinen gecontroleerd. Deze controles werden gedaan in Etten-Leur, Breda, Oosterhout, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Geertruidenberg en Zundert en uitgevoerd in samenwerking tussen de gemeenten, politie, Douane, OMWB en Enexis.

Resultaten

In totaal werden er 391 garageboxen en 81 bedrijven/ opslaglocaties op industrieterreinen bezocht.

Daarbij zijn er onder andere 12 situaties die nog verder onderzocht worden door politie, het UWV, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en toezichthouders van de gemeente.
Er is een vuurwapen en mes aangetroffen maar ook, zwaar illegaal vuurwerk, tabak, geld, spookvoertuig en er zijn verschillende aanhoudingen gedaan. Ook is gemeente en politie gezamenlijk op meerdere locaties tegelijk in verschillende gemeentes binnengestapt. Omwonenden, maar ook de eigenaren en huurders van de verschillende locaties reageerden positief op de controles.

Vanuit de integrale samenwerking kwamen ook nog andere onregelmatigheden en strafbare feiten in zicht die ook gelijk zijn aangepakt.