Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer helpt inwoners van Etten-Leur met digitale vragen

Door de coronacrisis hebben we vooral contact via de computer of telefoon. Contact met familie en verschillende organisaties verloopt veelal digitaal, maar hoe werkt dat nou eigenlijk allemaal? Nieuwe Nobelaer Bibliotheek helpt met EHBD, Eerste Hulp Bij Digitale problemen. Op afspraak beantwoordt een vrijwilliger op dinsdagochtend tussen 10:00 – 12:00 uur een-op-een digitale vraagstukken, hoe groot of klein ook.

Komen de opmerking ‘Hij doet het niet’ en vragen als ‘Hoe log ik in?’, ‘Waar kan ik de Track & Trace code volgen?’ en ‘Hoe moet ik een app downloaden?’ bekend voor? Dan schiet Nieuwe Nobelaer Bibliotheek te hulp met Eerste Hulp Bij Digitale problemen. Zo leren mensen ook digitaal beter de weg kennen nu de computercursussen in de bibliotheek niet doorgaan. Of men nu een vraag heeft over een app, het opslaan van foto’s op de computer, de e-overheid of het internet, iedereen kan er terecht.

Een afspraak maken kan eenvoudig via telefoon 076 504 52 00  of mail bibliotheek@nieuwenobelaer.nl. Na het inplannen van de afspraak zorgt een vrijwilliger ervoor dat iemand een heldere, duidelijke uitleg krijgt, zodat diegene daarna zelf aan de slag kan.