Clown Sis uit Etten-Leur bezorgt zieke kinderen en ouderen in de regio een lach en laat zorgen vergeten.

ETTEN-LEUR – Saskia Kruis-van Merrienboer (27) uit Etten-Leur heeft afgelopen week Stichting Clown Sis opgericht. De stichting heeft ten doel het bieden en bevorderen van afleiding, plezier en ontspanning aan zieke kinderen, mensen met een beperking en zorgbehoevende ouderen, door middel van improvisatie en fantasie tijdens clownsspel. De activiteiten van de stichting worden mogelijk gemaakt door sponsors en donateurs.

 Sinds het begin van de COVID-19-crisis is Saskia op pad als clown. Ze volgt namelijk een clownsopleiding aan de School voor Clown & Leven in Utrecht en een studiegenoot bedacht de ‘Cleaning Clowns’ waarbij er als clown voor het raam contact gemaakt wordt. In die periode zaten veel mensen noodgedwongen thuis en brachten de Cleaning Clowns een moment van afleiding en ontspanning. De aanvragen stroomden binnen: “Ik wilde graag structureel op pad als clown om nog meer mensen een lach te bezorgen en middels deze stichting is dat mogelijk. Ik krijg zo veel warme reacties over mijn activiteiten.”

Clown Sis speelt kosteloos op verschillende locaties in de regio West-Brabant, waaronder bij zorginstellingen als SOVAK, Groenhuysen en SDW. Uiteraard altijd op veilige afstand. Dit wordt mogelijk gemaakt door donateurs en sponsors, waaronder Wilmer Logistics uit Oud Gastel, de Zuid-Nederlandse Ramenfabriek uit Rucphen, Louwman uit Breda, Van Oers accountants en adviseurs en SMS metaal & pompen service uit Roosendaal.