Agenda tip: Orkest van de Koninklijke Luchtmacht viert 75 jaar bevrijding in Nieuwe Nobelaer!

Op zaterdag 23 november wordt ter ere van 75 jaar bevrijding het concert Sounds of Freedom uitgevoerd door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Nieuwe Nobelaer. Om 20:15 uur wordt de avond officieel geopend door burgemeester Miranda de Vries en directeur Nieuwe Nobelaer Hilda Vliegenthart. Tijdens de bijzondere avond zullen niet alleen theaterbezoekers het concert bijwonen maar tevens afgevaardigden van de Koninklijke Luchtmacht en veteranen. Met 41 blazers en een zevenkoppige ritmesectie staat het orkest stil bij 75 jaar leven in vrijheid, het belichten van de rol van de Koninklijke Luchtmacht en het vieren van vrijheid. Het concert Sounds of Freedom met nummers van o.a. The Beatles, Herman van Veen en Bruno Mars belooft een visueel spektakel te worden inclusief lichtshow en videobeelden. Naar verwachting wordt 23 november een mooie, bijzondere avond. De allerlaatste kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar via www.nieuwenobelaer.nl of aan de balie.

Getipt door Etten-Leurse veteranen
Veteranen woonachtig in Etten-Leur hebben het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht onder de aandacht gebracht bij de Oranjestichting en Gemeente Etten-Leur als activiteit voor het programma 75 jaar bevrijding. De veteranen spraken vol lof over het orkest waarna de Oranjestichting samen met Gemeente Etten-Leur op zoek is gegaan naar een geschikte locatie. Vanzelfsprekend kwam Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer al snel in beeld en vanaf het eerste gesprek was de directie razend enthousiast. ‘Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een kwalitatief hoogstaand orkest dat uniek is in Nederland. Het is een eer dat de gemeente Etten-Leur samen met de Oranjestichting 75 jaar vrijheid viert met een concert van de Koninklijke Luchtmacht in de grote zaal van ons cultuurcentrum’, aldus Hilda Vliegenthart.

Expositie veteranenkunst
Voorafgaand en na afloop van het concert kunnen bezoekers 14 kunstwerken bewonderen. Deze expositie is samengesteld door de Stichting Veteranenkunst ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid. Het betreft kunstwerken gemaakt door veteranen van Nederlandse missies van na de Tweede Wereldoorlog. Het maken van kunst fungeert voor hen als ‘klankbord’ en ‘uitlaatklep’ ter verwerking van niet uitgesproken ervaringen.
Verder zal Theatergroep Max Mini tijdens de pauze en na afloop van het concert een muzikaal optreden verzorgen.

Bevrijdingsvuur
Speciaal voor deze gelegenheid wordt het Bevrijdingsvuur, dat sinds 26 oktober in Etten-Leur brandt, op woensdag 20 november om 09:30 uur door de Oranjestichting samen met een aantal kinderen van basisschool D’n Overkant naar Nieuwe Nobelaer gebracht en rond 10:00 uur door Hilda Vliegenthart in ontvangst genomen.
Iedereen, jong en oud, wordt uitgenodigd om bij het bevrijdingsvuur met elkaar in gesprek te gaan over vrede, vrijheid en democratie. Het bevrijdingsvuur blijft tot en met het concert Sounds of Freedom in Nieuwe Nobelaer.

Foto door fotograaf Nico van Rooijen