Agenda tip: Orkest van de Koninklijke Luchtmacht viert 75 jaar bevrijding in Nieuwe Nobelaer!

Gisteren, 30 oktober, was de dag waarop Etten-Leur in 1944 bevrijd werd. Ter ere van deze 75-jarige bevrijding presenteert Nieuwe Nobelaer samen met de Oranjestichting een concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Met 41 blazers en een zevenkoppige ritmesectie staat het orkest stil bij 75 jaar in vrijheid leven, persoonlijke verhalen, de rol van de Koninklijke Luchtmacht en het vieren van vrijheid. Het publiek gaat genieten van soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. Het belooft een visueel spektakel te worden inclusief lichtshow en videobeelden. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelt zaterdagavond 23 november in Nieuwe Nobelaer.

Nederland 75 jaar bevrijd
Omdat we in 2019 en 2020 vieren dat we in Nederland 75 jaar in vrijheid leven, toert het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht door het land met de voorstelling Sounds of Freedom. Wat is er gebeurd in die 75 jaar, wat heeft die vrijheid ons gebracht en hoe ziet die vrijheid er tegenwoordig uit? In de voorstelling neemt het orkest het publiek mee op een muzikale reis die een ode brengt aan onze vrijheid met muziek voor jong en oud.
Liedjes van The Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Bruno Mars, Stevie Wonder en Avicii komen deze avond ongetwijfeld voorbij. Op de achtergrond worden beelden getoond waardoor het publiek mee terug in de tijd gaat. Denk aan het Europees voetbalkampioenschap in 1988, de val van de Berlijnse muur, de eerste man op de maan en andere hoogtepunten van 1945 tot vandaag. Geef met dit bijzondere theaterconcert de vrijheid door aan nieuwe generaties en vier samen de vrijheid!

Bevrijding in Etten-Leur
In Etten-Leur wordt er vanaf dit najaar tot en met mei volgend jaar op allerlei manieren stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Naast het concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht wordt op 5 mei een film getoond waarin kinderen in gesprek gaan met inwoners van Etten-Leur die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. Op 26 oktober is er een speciale tentoonstelling van de Heemkundekring geopend. Ook wordt een bevrijdingsvuur ontstoken en om de overledenen te herdenken, wordt er een herdenkingstegel geplaatst.

Orkest van de Koninklijke Luchtmacht – Sounds of Freedom
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
Zaterdag 23 november om 20:15 uur | € 10
www.nieuwenobelaer.nl

Foto door fotograaf Nico van Rooijen