ABC Boogie Club voorziet in een behoefte in Etten-Leur

Afgelopen woensdagavond was het dan zo ver. Om half 8 zou in Den Drempel aan de Papenstraat 47 te Etten-Leur de gratis proefles boogie woogie dansen beginnen. De initiatiefnemers, Annika en Ed Suiker hadden onder andere via facebook en de lokale media mensen opgeroepen te komen kijken en meedoen aan deze dansvorm uit de jaren 50 en 60. “Vorige week zaterdag stond de teller op 6 paren die zich hadden aangemeld, verteld Annika. We hadden besloten bij 5 paren door te gaan en die drempel hadden we bereikt.” “Maar toen, vult Ed aan, kwamen er in drie dagen tijd nog eens 10 paren bij. We wisten niet wat ons overkwam.”
Woensdag werd zodoende om half 7 al begonnen met het aan de kant zetten van het meubilair om zoveel mogelijk dansoppervlakte te creëren in Den Drempel. En toen iets na zevenen de eerste deelnemers binnenkwamen werden ze al verwelkomt met de klanken van Bill Haley, Elvis Presley en Jerry Lee Lewis. En al snel bleek dat er naast de aangemelde 15 paren nog een aantal mensen kwam opdagen die zich niet hadden aangemeld. “Uiteraard geen probleem, aldus Annika, wij willen vooral het boogie woogie dansen combineren met gezelligheid en dus was en is iedereen welkom.”
Om half 8 stonden zodoende ruim 40 mensen klaar om de boogie woogie te leren. Leuk detail: de jongste deelnemer was 16 jaar en het oudste paar was 84 en 83 jaar. “Ons credo, dat echt iedereen die goed ter been is mee kan doen is hiermee wel bevestigd,” lacht Annika.
Na het losgooien van de spieren begon de feitelijk les waarbij de nadruk werd gelegd op het naar je zin hebben en  ritme gevoel kweken. “De pasjes, zeker de basis, zijn niet erg ingewikkeld, geeft Ed aan, maar zonder ritme gevoel én plezier wordt je geen fan van deze manier van dansen.”
Er werd die avond naast de basis ook een tweetal zogenaamde plaatswissels geleerd en toen was het eerste uur al om. “De tijd vloog voorbij, aldus een enthousiaste deelnemer, en de manier waarop de les gegeven werd sprak ons erg aan. Niet te stijf, niet te veel nadenken, gewoon met plezier op de muziek bewegen.” De temperatuur zorgde er mede voor dat een groot aantal zweetdruppels op de voorhoofden stonden maar de vrijwilligers van Den Drempel zorgden ervoor dat iedereen snel een drankje kon nuttigen. Na de les lieten Annika en Ed in een demonstratie zien hoe leuk het dansen eruit ziet na een paar jaar oefenen. Daarna kon er nog een uur informatie gevraagd worden over de mogelijkheden én konden de fanatiekelingen nog even oefenen.  Een aantal mensen meldde zich ook al gelijk aan als lid en zeiden genoten te hebben van de les en de sfeer.
Vanaf woensdag 4 september starten dan de reguliere lessen. Annika: “Zoals we afgelopen woensdag al uitgelegd hebben zijn wij geen dansschool die de leerlingen een bepaalde dansroutine probeert bij te brengen. Wij willen een gezelligheidsclubje zijn waarbij we de aanwezigen leren boogie woogie dansen.””Ja, vult Ed aan, het is dus ook niet erg als je een keer niet kunt, je kan de volgende keer gewoon weer aansluiten omdat er elke week nieuwe figuren worden geleerd. Hierom vragen we ook geen contributie per tijdvak maar een bijdrage van € 5 per koppel per keer.”
Mocht je de proefles gemist hebben maar toch mee willen doen met de lessen geen probleem. Het zou fijn zijn als je je aan zou melden bij Annika (bel of app naar 0614698426) maar je mag ook gewoon langskomen. De lessen zijn circa 3 keer per maand op woensdagavond en beginnen om half acht. Ze duren een uurtje en daarna is er een uur de tijd om individuele aandacht te krijgen of gewoon wat vrij te dansen; uiteraard wel op muziek uit de jaren vijftig en zestig. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook de Facebook pagina bezoeken van ABC Boogie Club.

 

Foto’s : Jack Konings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *