Agenda tip: De Leurse Havenfeesten staan weer voor de deur

e editie van dit mooie evenement! Wat kunt u dit weekend allemaal verwachten? VRIJDAG 7 JUNI MONTMARTRE: Ruim 60 gezellige marktkraampjes staan opgesteld aan de plaatselijke Seine (Leurse Haven), variërend van leerlingen van Rian Huybregts tot een sneltekenaar. De markt is doorspekt met kleinkunst uitgevoerd door de Nieuwe Nobelaer en er is een uitgebreid muzikaal programma. De Montmartre markt is van 18.30 tot 22.00 uur. ZATERDAG 8 JUNI GEZINSDAG: Op de markt zijn vele oude ambachten te aanschouwen en er zijn een vijftigtal kramen met agrarische producten en aanverwante artikelen. Meerdere Etten-Leurse ondernemers zullen aanwezig zijn met hun ambachtelijke lekkernijen. Er zijn rondritten met oude tractoren, klassieke brommers en oldtimers. Voor de kinderen is er een groot kinderdorp, een survivalbaan en een roofvogelshow. De Gezinsdag is van 13.00 tot 17.00 uur. ZONDAG 9 JUNI GROTE JAARMARKT MET OUDE AMBACHTEN: Op eerste pinksterdag is de grote jaarmarkt. Er zijn maar liefst 300 kramen, oude ambachten zoals een touwslager, glasblazer en rietvlechter en er is straattoneel. In het Heerma van Vossplantsoen zijn demonstraties van stationaire motoren en klassieke bromfietsen. Bij de Slickbrug staan antieke tractoren opgesteld. Voor de kinderen is er een groot kinderdorp met springkussens, draaimolen, schminken, etc. Er zijn diverse podia, waarop blaaskapellen uit Etten-Leur en omstreken muziek spelen. Het Van Bergenplein is deze dag een hulpverleningsplein. Politie, brandweer en ambulance laten zien hoe zij zorgen voor onze veiligheid. De plaatselijke horecaondernemers en het schipperskwartier hebben deze dag sfeervolle terrassen ingericht. De Grote Jaarmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,00. MAANDAG 10 JUNI LELIELOOP: Het parcours gaat door de straten van Etten-Leur Noord, waarbij de deelnemers tijdens de race ook dóór molen ‘De Lelie’ lopen. De Lelieloop wordt georganiseerd door de Roadrunners Etten-Leur. Voor nadere informatie over de Lelieloop verwijzen wij naar www.rrel.nl. De Lelieloop is van 11.00 tot 14.00 uur.          ]]>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *