Moeierboom in je eigen tuin!

Zoals de meeste Etten-Leurenaren weten inmiddels wel dat de Moeierboom is genomineerd voor de Europese Tree of the Year verkiezing 2021. Wat de het campagne comité echter al achter de schermen had geregeld was nog niet bekend, tot vandaag. Het is ze gelukt om 200 afstammelingen te maken van de takken van de snoei werkzaamheden winter 2020/2021.

Van snoeiafval naar afstammelingen

Kees Naalden, vrijwilliger en bestuurslid van de Volkstuindersvereniging Etten-Leur werd gepolst hoe ze dit het beste konden aanpakken. Hij was gelijk zo enthousiast dat hij direct naar de Moeierboom is gefietst omdat hij wist dat er gesnoeid was. Gelukkig heeft hij takken weten te verzamelen. Deze heeft Kees overgedragen aan Van Aart boomkwekerij Oudenbosch die er er inmiddels 200 stekken van hebben weten te maken.

Reserveer alvast voor uitgifte in februari 2022

Je kunt jouw Moeierboom afstammeling nu al reserveren. De distributie verloopt lokaal via Life & Garden. Door de lockdown zijn ze gedwongen dit online te verkopen via hun eigen webshop www.tuinalles.nl. De afstammelingen zijn straks tussen één en anderhalve meter groot. Ze kosten €49,95 en een deel van de opbrengst gaat naar onderhoud en verlichting van de Moeierboom.

Ook blijven stemmen
Als je een boom hebt gereserveerd verwacht het comité natuurlijk ook een extra stem Op het moment van schrijven staat De Moeierboom als een stevige middenmoter, maar zijn de stemmen in de laatste week geheim. Elke stem telt in februari 2021, ga daarom ook naar www.deboomvanhetjaar.nl en stem op de Moeierboom en geef je tweede stem tactisch aan bijvoorbeeld Kroatië.