Zondag 26 januari vindt de 49e Kluiskenshof Achilles-cross plaats

De negenenveertigste editie van deze cross is bijzonder, omdat er voor het eerst een sponsor voor het jaarlijkse veldloopevenement van Achilles is. Praktijk Kluiskenshof uit Etten-Leur heeft zich vanaf de 49e aflevering voor drie jaar verbonden als naamgever en hoofdsponsor met deze cross.
Wat ook speciaal is aan deze Kluiskenshof Achilles-cross, is dat één van de oprichters ruim voor de aanvang van de wedstrijd de microfoon ter hand zal nemen, en wie Cees Maas kent, zal weten dat hij dat spreekijzer aan niemand afgeeft, voordat de wedstrijd voorbij is.

Om aan deze cross mee te doen, is helaas de voor-inschrijfmogelijkheid voorbij, maar ter plekke kan tot uiterlijk een half uur voor de aanvang van het wedstrijdonderdeel nog worden na-ingeschreven. De twee verschillende ronden die de organisatie heeft uitgezet (een van 550 meter en een van 2.060 meter) zijn te vinden in de Etten-Leurse gemeentebossen, genaamd de Kogelvanger aan de Zandspui tussen Etten-Leur en Rijsbergen.
Ook nieuw is dat dit jaar voor het eerst de uitslag meteen wordt gepubliceerd op www.uitslagen.nl. Voor de deelnemende leden van Achilles is dit tevens de clubcross.
Op de wedstrijd locatie heeft de organisatie gezorgd voor koffie, thee, etenswaren, toilet en zelfs omkleedgelegenheid.

De 49e Kluiskenshof Achilles-cross is qua tijdsverloop in drie delen op te splitsen:
* Vanaf 11:00 uur starten de pupillen in vijf achtereenvolgende starts, waarna er om 11:30 prijsuitreiking is voor de Achilles pupillen.
* Om 11:45 uur is de start van de meisjes D junioren, en in de drie volgende starts gaan ook de jongens D junioren, meisjes C junioren en jongens C junioren van start. De Achilles clubcross prijsuitreiking is om 12:30 uur.
* De tiende en laatste start is geprogrammeerd om 13:00 uur, dan gaat de rest van het deelnemersveld op weg voor hun 2 tot 5 ronden lange wedstrijd, al naar gelang de categorie. Want dan crossen de jongens en meisjes A en B junioren, de mannen en de vrouwen, zowel senioren, masters als trimmers. En steeds vocaal begeleid door speaker Cees Maas.
Wanneer alles volgens schema verloopt, zal de prijsuitreiking van de atleten die om 13:00 uur zijn vertrokken om hun crossrace te lopen, om 14:00 uur plaatsvinden.

Meer informatie over de cross is terug te vinden op www.arv-achilles.nl

Foto: prijswinnaar M65 48e Achilles-cross (vlnr: Jos Jochems, Toon van Peer en Wim Blom)