Nieuwjaarsconcert Duo Macondo in Oudenbosch

Op vrijdagavond 17 januari 2020 om 20:15 uur luidt Cultuur Oudenbosch graag samen met u het nieuwe jaar in met een concert van Duo Macondo in het Protestants kerkje aan de Fenkelstraat. Gitarist Enno Voorhorst en altviolist Mikhail Zemtsov bezorgen u een heerlijke avond in mediterrane sferen. Ga mee naar het zinderende Spanje van Albeniz en Granados. Ook de Argentijnse tango ontbreekt niet. Van Astor Piazzolla drie delen uit ‘L’Histoire du tango’! Als serene tegenhanger van alle ritmische feestvreugde spelen Enno en Mikhail het verstilde ‘Louange à l’Éternité de Jésus’ van Olivier Messiaen.

 

Enno Voorhorst – gitaar

Op zijn veertiende wist Enno Voorhorst al dat hij gitarist wilde worden. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het zevende gitaarconcours te Hof. Daarna volgden nog een aantal prijzen, waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het Concertgebouw van Amsterdam. In datzelfde jaar won Enno ook de eerste prijs op het Seto-Ohashiconcours in Japan.

 

Mikhail Zemtsov – altviool

Mikhail Zemtsov is bekend van het Zemtsov Altviool Kwartet en is altviolist in het Utrecht String Quartet. Sinds 2002 is hij aanvoerder altviolist van het Residentie Orkest en tevens lid van de Artistieke Commissie van dit orkest. Hij is als docent altviool verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Mikhail Zemtsov bespeelt een Daniel Royé-altviool die hij in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Duo Macondo

Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst geven al ruim 10 jaar concerten in binnen- en buitenland. Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. De naam Macondo refereert aan het boek Honderd jaar eenzaamheid van nobelprijswinnaar García Márquez, waarin hij schrijft over de imaginaire stad Macondo. Geboren in Colombia weet Márquez het karakter van Latijns-Amerika als geen ander in z’n verhalen te verweven.

 

Na het concert ontmoet u de musici en brengen we in de Pastorije een toost uit op het nieuwe jaar. Kinderen t/m 18 jaar hebben GRATIS toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten voor dit concert worden ook verkocht aan de deur van de kapel!

 

We zien u graag weer bij het kapelconcert

Reis niet af naar het Concertgebouw of de Doelen, maar blijf gewoon in Halderberge, waar u gratis voor de deur kunt parkeren, geniet van de bijzonder ambiance en na afloop onder het genot van een drankje de musici ontmoet. Kaarten koopt u online of bij de bekende verkooppunten ’t Koepelke en Flesjewijn in Oudenbosch of Bovendonk in Hoeven. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl of op www.dekringroosendaal.nl