Boekenmarkt Nieuwe Nobelaer geeft boeken tweede thuis

Bibliotheekboeken zien veel verschillende handen en reizen heel wat adressen af. Na ongeveer acht jaar, afhankelijk van het type boek, verdwijnt het boek uit de bibliotheek. Ze bevatten dan verouderde informatie, zijn vervangen door een nieuwe druk of moeten gewoonweg plaatsmaken voor nieuwere titels. Om deze boeken een tweede thuis te geven, worden ze op zaterdag 7 maart tussen 11:00 – 15:00 uur tijdens een boekenmarkt op het Evenementenplein van Nieuwe Nobelaer, aangeboden voor kleine prijsjes. De opbrengst van de markt gaat naar een lokaal goed doel om lezen te stimuleren.

Na hun reis bij de bibliotheek geeft Nieuwe Nobelaer boeken graag een tweede thuis. Mensen die op zoek zijn naar die ene titel, een voorraadje willen voor het vakantieadres, gaatjes in de boekenkast willen vullen, of zo’n boekenwurm zijn dat ze nooit genoeg boeken hebben, kunnen terecht bij de boekenmarkt. Alle afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s zijn er te verkrijgen voor bedragen tussen € 0,50 – € 2,50.

Goed doel
Nieuwe Nobelaer Bibliotheek vindt het belangrijk om met de opbrengst van de markt lezen te stimuleren. Het lokale goede doel waar de totaalopbrengst heen gaat wordt op zaterdag 14 maart bekendgemaakt tijdens de sociale markt op basisschool De Hasselbraam.

Boekenmarkt Nieuwe Nobelaer

Zaterdag 7 maart

11.00-15.00 uur