Eerste paal geslagen voor zonnepark langs A58 in Etten-Leur

Aan de Rijksweg A58 bij Etten-Leur is de eerste paal geslagen van het langste zonnepark van Nederland. Op de aarden geluidswal van bijna vier kilometer lengte komen zo’n 6.500 zonnepanelen te staan. De opgewekte stroom wordt in eerste instantie exclusief aangeboden aan inwoners van Etten-Leur. Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel Eén van de afspraken tussen de gemeente Etten-Leur, de lokale energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur en ontwikkelaars Greenspread en energiebedrijf Vrijopnaam is dat inwoners tot zes weken na opening van het zonnepark exclusiviteit hebben om een zonnepaneel uit het park te kopen. De eerste twee panelen krijgen zij bovendien gratis. Vanaf vandaag kunnen mensen hun interesse kenbaar maken en een vrijblijvende offerte aanvragen. Daarnaast kunnen inwoners vanaf augustus meedoen aan de crowdfunding via Stichting Greencrowd. Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam, “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die zich geen zonnepanelen op hun dak kunnen permitteren. De eerste 2 zonnepanelen in het park zijn gratis en je bent niet verplicht meer te kopen.” Gerhard van de Langemaat, directeur Greenspread: “Zonnepark A58 is een geweldig project. Dankzij crowdfunding via Greencrowd wordt het voor omwonenden mogelijk om financieel mee te profiteren van de exploitatie. Een mooie combinatie van maatschappelijke betrokkenheid én duurzaam rendement. Informatieavond maandag 17 augustus Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur organiseert een vierde en laatste informatieavond op maandag 17 augustus voor omwonenden. Via de website van DuurSaam kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een persoonlijke gesprek van een half uur in het Oude Raadhuis (Markt 1). De gesprekken vinden tussen 19.00 en 22.00 plaats. Tijdens de informatieavond wordt rekening gehouden met maatregelen van het RIVM rondom COVID-19. Aanmelden voor deze avond is daarom noodzakelijk en kan via DuurSaam etten-Leur.