Home / Algemeen nieuws / Zeven kinderopvanglocaties in Etten-Leur verdienen het Groen Licht-cerficaat

Zeven kinderopvanglocaties in Etten-Leur verdienen het Groen Licht-cerficaat

Wethouder Jan van Hal reikte op 20 februari het Groen Licht!-certificaat uit aan zeven kinderopvanglocaties. Zij ontvingen dit certificaat voor hun inzet voor de verkeersveiligheid van jonge kinderen. Dit doen zij onder andere door verkeerslessen en het betrekken van de ouders bij verkeersveiligheid.

Driekwart kinderopvanglocaties gecertificeerd

Met de toevoeging van deze zeven locaties is driekwart van alle kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen in Etten-Leur gecertificeerd. Deze locaties kregen nu een certificaat:

Vier vestigingen van Kober Kinderopvang: De 4 Heemskinderen, de Sjoester, de Vleer en de Hasselbraam. Twee vestigingen van Kinderopvang De Groene Vlinder: De Vincent en locatie De Keen. En de vestiging van Kindercentrum Belle Fleur die nu tijdelijk gehuisvest is in basisschool ’t Carillon. Later dit jaar gaan zijn naar de nieuwbouw van brede school Sonate.

 

Portfoliomap beoordeeld

Deze kinderdagverblijven werden goed beoordeeld op hun portfoliomap. Hierin houden ze documenten, verslagjes, foto’s en filmpjes bij die te maken hebben met beleid, verkeerseducatie binnen en buiten, een verkeersveilige omgeving en communicatie met de ouders.  Na een goede beoordeling van de inhoud van de map, ontvangen ze het certificaat.

 

Verkeersveiligheid jongste inwoners

De gemeente Etten-Leur zet in op verkeersveiligheid voor alle inwoners en vergeet daarbij de jongste inwoners niet. Jonge kinderen van 0-4 jaar pikken ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Juist op jonge leeftijd zijn ze erg gevoelig voor het ontwikkelen van routines. Het is daarom erg zinvol om al met jonge kinderen en ouders samen aan de slag te gaan rondom het thema verkeer.

 

Groen Licht!

Keurmerk Groen Licht! Is door Edux Onderwijspartners ontwikkeld speciaal voor de jongste verkeersdeelnemers (0-4 jaar). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook zorgt het voor een doorgaande lijn naar de basisscholen en bevordert het de samenwerking tussen kinderopvang en basisscholen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.