Home / Gemeente - politiek / www.etten-leur.nl is helemaal vernieuwd

www.etten-leur.nl is helemaal vernieuwd

Elke website wordt om de paar jaar eens goed tegen het licht gehouden. Nieuwe mogelijkheden, nieuwe technieken, nieuwe vormgeving en nieuwe inzichten komen dan in beeld. Dat geldt ook voor de gemeentelijke website www.etten-leur.nl. De vorige, allesomvattende aanpassing dateert uit 2010/2011. De website is natuurlijk daarna dagelijks aangepast en er worden steeds updates uitgevoerd, maar nu is de website weer eens volledig op de schop gegaan. Dat noemen we een upgrade.
Vernieuwen, verbeteren, veranderen
In de afgelopen maanden is deze upgrade voorbereid en uitgevoerd. De gemeentelijke webredactie heeft daar achter de schermen hard aan gewerkt. Wat gelijk zal opvallen als u de nieuwe website opent, zijn de nieuwe menustructuur (Inwoner, Ondernemer, Bestuur, Vrije tijd), de nog snellere toegang tot de meestgevraagde onderwerpen waar u de website voor bezoekt (de toptaken), het nieuwe grafische ontwerp dat speciaal in onze opdracht is gemaakt en het heldere taalgebruik van alle teksten van paspoort tot nieuwsbericht. Kortom: we hebben er alles aan gedaan om de website nog beter, sneller en overzichtelijker te maken, zodat u met slechts enkele klikken bij de gewenste informatie bent.
Multimedia en social media
Een andere ingrijpende verandering is de aanpassing van de website aan het beeldschermformaat en beeldschermstand van uw smartphone, tablet, laptop of PC. U hoeft dan ook niet meer steeds te scrollen, te draaien en in te zoomen om de website goed te kunnen bekijken. Natuurlijk is de website ook volledig gekoppeld aan onze social media twitter, facebook, google+ en linkedin. Heel veel websiteberichten krijgt u dan ook actief aangeboden via onze social media.
Een website is nooit af
De komende periode wordt de inhoud van de nieuwe website nog verder uitgebreid. Want een website is nooit af. Veel berichten van de vorige website vindt u (vaak herschreven) terug op de nieuwe website, maar u zult merken dat er steeds meer actuele en minder gedateerde berichten op staan. De oudere berichten staan in ons webarchief. Daardoor blijft de website overzichtelijk en snel.
Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar uw mening over onze vernieuwde website. En heeft u suggesties of tips dan kunt u die natuurlijk altijd mailen naar info@etten-leur.nl. De webredactie bekijkt dan of daar iets mee gedaan kan worden en of die passen binnen de vernieuwde vormgeving en opmaak van onze toptakenwebsite.
Wij denken dat u zich snel thuis voelt op de vernieuwde website, want iets wat beter is, went snel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.