Home / Algemeen / Wethouder Van Aert overhandigt Schooljudo diploma’s aan leerlingen Brede School Sonate

Wethouder Van Aert overhandigt Schooljudo diploma’s aan leerlingen Brede School Sonate

Vandaag vonden de laatste Schooljudo lessen plaats op de 3 scholen van Brede School Sonate. Basisscholen De Klankhof, ’t Carillon en SBO Het Kompas hebben 4 weken op de judomat én in de klas gewerkt aan de Schooljudo waarden ‘Vertrouwen’. Vandaag ontvingen de leerlingen de officiële Schooljudo diploma’s. Groep 7 van De Klankhof ontving het diploma uit handen van Wethouder Van Aert.

280 kinderen van basisscholen De Klankhof, ‘t Carillon en SBO Het Kompas kregen Schooljudo. Deze scholen uit Etten-Leur zijn onderdeel van Brede School Sonate.  Presikhaaf Schoolmeubelen heeft ter ere van de nieuwbouw van Brede School Sonate de scholen het Schooljudo programma cadeau gegeven. De scholen profiteren zo van de samenwerking tussen Presikhaaf  schoolmeubelen en Schooljudo. Presikhaaf Schoolmeubelen is de meest sociaal maatschappelijk betrokken producent en inrichter van scholen in Nederland.

Managing director van Presikhaaf Schoolmeubelen Wim de Goei: ’Wij streven ernaar om scholen een eigen identiteit te geven, waar kinderen en leerkrachten zich fijn voelen.’

Dit sluit perfect aan op het primaire doel van Schooljudo; het verbeteren van de sociale veiligheid in en rondom de klas en het gericht werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.
Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten zorgt Schooljudo voor een wel heel bijzondere inrichting. Gymlokalen van basisscholen De Klankhof, ’t Carillon en SBO Het Kompas werd 4 weken lang omgetoverd tot een ware dojo. En trainer Mark Kradolfer zorgt ervoor dat de kinderen in judopak vol zelfvertrouwen en plezier op de mat staan.

Scholen gaan bij voorkeur meerdere jaren met de Schooljudo-methodiek aan de slag. Een doorlopende leerlijn, waarbij ieder jaar één waarde wordt uitgelicht, zorgt ervoor dat de kinderen gedurende hun schoolperiode ‘Skills for Life’ meekrijgen. Naast de lessen op de mat hebben deelnemende scholen toegang tot een online toolbox. In de vorm van onder andere beweeg-, en praatlessen vinden zij inspiratie om de waarden ook in de klas en op het speelplein tot leven te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *