Home / Algemeen / Wethouder Jan van Hal overhandigd het 10e Kunst- en Cultuuraanbodboekje KOEPEL

Wethouder Jan van Hal overhandigd het 10e Kunst- en Cultuuraanbodboekje KOEPEL

Wethouder Jan van Hal reikte woensdagochtend het 10e Kunst- en Cultuuraanbodboekje KOEPEL uit aan de jongste ICC-er (Interne Cultuurcoördinator) Fauve Hendrickx van de gemeente Etten-Leur. Fauve Hendrickx heeft vorige maand de ICC cursus succesvol afgerond en haar certificaat behaald. Fauve Hendrickx is ook lerares op basisschool De Leest. Vandaar dan ook dat de uitreiking voor de klas gebeurde. KOEPEL is in 2008 gestart om het kunst- en cultuuraanbod in één gemeentelijk aanbodboekje samen te brengen. Aanbod wat kwaliteit heeft en pedagogisch en didactisch aansluit bij wat het onderwijs nodig heeft om hun eigen Cultuuronderwijs goed in te vullen.

Kunst-, Cultuur-, Natuur- en Milieueducatie

Dit jaar is het 10e boekje van de drukpers gerold. Dit heugelijk feit verdiende natuurlijk wat extra aandacht.
10 jaar KOEPEL: de gemeentelijke Marktplaats voor Kunst- en Cultuureducatie. En KOEPEL doet meer. KOEPEL heeft ook Natuur- en Milieueducatie opgenomen in het aanbodboekje sinds 2010 en dat is een succes geworden.

Alle leerlingen in de Gemeente komen in aanraking met professionele kunstuitingen. In de grote of kleine zaal van Nieuwe Nobelaer zien ze prachtige dans, theater en muziekvoorstellingen. Dit mag uniek worden genoemd. Daarnaast is er een ruim en gevarieerd aanbod van actieve kunstprojecten van alle disciplines. Al heel jong worden leerling geconfronteerd met de kracht van verbeelding. Ze worden geraakt of staan verwonderd van wat je met theatertaal, muziek of met je lichaam ( dans) kunt overbrengen. Het is een manier van ‘communiceren’ die je hersenen op een andere manier aan het werk zetten.

Het KOEPEL aanbod
Het KOEPEL aanbod is tot stand gekomen door de goede samenwerking met het gemeentelijk cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Met zelfstandige kunstaanbieders en natuur- en milieuverenigingen. De kunstvakdocenten spelen een belangrijke rol in het onderwijs. Zo ook de nieuwe intermediair Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) en vrijwillige begeleiders bij erfgoed- en NME activiteiten. Samen sta je sterker dan alleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *