Home / Agenda tip / vriendengroep uit Etten-Leur organiseert Run For Kika

vriendengroep uit Etten-Leur organiseert Run For Kika

Een vriendengroep uit Etten-Leur bestaande uit 3 meisjes en 2 jongens,  organiseren een Run Fore Kika op 7 juli op het terrein van ARV Achilles aan de Concordialaan.

Sven Blanken 10 Lotte Blanken 9 Cas Blanken 8 Sophie Quaijtaal 9 Isis Mul 9 kwamen op het idee na dat een van de kinderen op internet had gelezen dat ongeveer 25 % van de kinderen die de diagnose kanker krijgen niet meer beter worden, en er nog veel geld nodig is voor meer onderzoek naar de ziekte en medicatie hiervoor. Aangegrepen door deze informatie besloten zij dat hier iets aan gedaan moest worden, maar hoe. Geld ophalen en doneren leek hun de beste manier om hun steentje bij te dragen. Al snel bleek Kika de juiste organisatie om als goed doel de opbrengsten aan te schenken.
Bleef nog de vraag over hoe konden ze nu zoveel mogelijk geld ophalen voor Kika. Het eerste idee was om een rommelmarkt op school te organiseren, met dat idee zijn zij naar de leraar gegaan. Dit bleek echter best moeilijk te zijn en kon dus niet. Toen het volgende idee een sponsorloop “Run Fore Kika”. Dit moet dan natuurlijk plaats vinden op de baan van ARV Achilles was het idee van Sophie Quaijtaal. Na contact te hebben gezocht met ARV Achilles, en hun verhaal verteld te hebben, was ARV Achilles gelijk enthousiast en wilde graag de baan ter beschikking stellen.  Dan bleef over zoveel mogelijk sponsoren zoeken en mensen die mee willen rennen. Hiervoor zijn ze al onder andere langs de deuren gegaan en hebben tijdens het lentefeest in Speeltuin De Hoge Neer snoepjes verkocht. Hiermee hebben ze nu al bijna 500 euro aan sponsor gelden opgehaald. Maar dat moet natuurlijk meer worden. Hoe meer geld we ophalen, hoe meer kinderen kunnen genezen van kanker, verteld de vriendengroep. Ook hebben verschillende bedrijven en instellingen hun hulp toe gezegd. Zo zal Stichting ijgenwys en anders op de grote dag voor alle deelnemers poffertjes maken. Ook komt er waarschijnlijk een dj die voor de muziek gaat zorgen en een springkussen.
De vriendengroep roept iedereen op om hun te sponsoren of om zelf mee te lopen voor Kika. Dus wil je sponsoren of je laten sponsoren en zelf mee lopen ? kijk dan snel op hun Facebook pagina https://www.facebook.com/events/197979917510633/ of geef je op voor 1 juli op: run4kika@outlook.com

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.