Home / Algemeen / vragen aan burgemeester en wethouders over ‘grap’ van Tommy Wieringa

vragen aan burgemeester en wethouders over ‘grap’ van Tommy Wieringa

Op het VNG-Congres waarbij ook een delegatie van de gemeente Etten-Leur aanwezig was, maakte schrijver Tommy Wieringa een grap over de recente aanslag op de Telegraaf. Het antwoord van Tommy Wieringa toen presentator Twan Huys vertelde over de aanslag op De Telegraaf was  ‘Dat werd tijd’. Vervolgens was er uit de zaal een lach en applaus te horen. Louis Roks van Leefbaar Etten-Leur kan zeker niet om de grap lachen, en noemt de grap walgelijk en onsmakelijk. Benieuwd is Louis Roks dan ook of de aanwezige delegatie uit Etten-Leur wel kon lachen om deze grap.

“Tot op heden heeft het Etten-Leurse college geen afstand genomen van deze misselijkmakende grap of de reactie daarop vanuit de zaal” aldus Louis Roks. Een van de vragen is dan ook of het college bereid is alsnog publiekelijk afstand te nemen  van de ‘grap’ van Tommy Wieringa.

Leefbaar Etten-Leur stelde de volgende vragen aan het College :

  1. Heeft iemand van de Etten-Leurse afvaardiging geapplaudisseerd en gelachen na de walgelijke grap van Tommy Wieringa ? Zo ja, waarom? Zo nee, hoe werd dan gereageerd?

  2. Wat vinden de burgemeester, de wethouders van de aanslag op De Telegraaf?

  3. is het College bereid om alsnog publiekelijk afstand te nemen van deze  ‘grap’ en daarmee te laten zien dat geweld of terreur nooit door de beugel kan? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe en waargaat u dit dan doen?

  4. is het College het met Leefbaar Etten-Leur eens dat de VNG een elitaire club is waar we ons beter verre van kunnen houden om zo tijd te besteden aan zaken die er wél toe doen?

  5. Wat was de noodzaak voor de aanwezigheid van deze grote Etten-Leurse delegatie op dit congres?

  6. Wat waren de totale kosten voor de gemeente Etten-Leur voor deze dagen?

Een video fragment van de bewuste avond en de volledige brief aan het College vind u hier onder

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=n40ONOqjS7A&app=desktop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *