Home / Algemeen nieuws / update sloop Banakker

update sloop Banakker

 Onlangs is de sloop van het oude zwembad De Banakker stilgelegd, vanwege de gesignaleerde beschermde vleermuizen. Dit is op last van de Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN), in opdracht van de Provincie Noord-Brabant.

Herstart sloop
De gemeente Etten-Leur is met de omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) in gesprek over wat er moet gebeuren om weer met de sloop van het zwembad te mogen starten. Deze procedure loopt nog. De gemeente heeft inmiddels extra verblijfskasten geplaatst, in de wijk rondom het oude zwembad De Banakker. Dit is in samenwerking met een ecologisch adviseur  en in overleg met de woningstichting gedaan. Direct omwonenden zijn hierover geïnformeerd. We hopen binnen een aantal weken de procedure af te ronden en de sloop te kunnen hervatten. Houdt u daarvoor de media van de gemeente in de gaten.

Beschermde diersoort
De gemeente neemt haar zorgplicht voor beschermde diersoorten serieus. De afgelopen periode is daarom aan een ecologisch adviseur opdracht gegeven om onderzoek te doen naar het verblijf van vleermuizen in de oude Banakker. Daarbij is zoals bekend inderdaad een zomerverblijfplaats aangetroffen, van de gewone dwergvleermuis. Dit is een beschermde diersoort. De populatie van de soort loopt bij een eventuele hervatting van de sloop geen risico. Eerdere compenserende maatregelen, gebouwen in de wijk en de extra nestkasten die geplaatst zijn, bieden namelijk voldoende alternatieve verblijfplaatsen. Bovendien is de gewone dwergvleermuis niet gebonden aan één verblijf.

Veiligheid omgeving
Wanneer de sloop van het oude zwembad hervat kan worden is nog niet exact bekend. De komende periode wordt de prioriteit gelegd bij de veiligheid voor de omgeving. Het bouwterrein is verboden gebied. Er is sprake van een gevaarlijke situatie en en daarom is het  verboden om het terrein te betreden. Rondom het terrein zijn daartoe extra hekken met waarschuwings- en verbodsborden geplaatst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.