Home / 112 / Twee mannen aangehouden in verband met bankroof

Twee mannen aangehouden in verband met bankroof

De politie heeft vanochtend twee mannen aangehouden in verband met het onderzoek naar de bankroof in Oudenbosch. Het gaat om een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige man uit Roosendaal. De verdachte uit Etten-Leur heeft ook een zonnestudio in Zundert. Ook daar is een huiszoeking gedaan. Op maandag 5 maart ontdekten medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren leeggehaald.

De politie stelde direct een onderzoek in onder leiding van de officier van justitie. Uitgebreid tactisch en technisch onderzoek leidden naar de twee verdachten. Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde. Eerder werd al onderzoek bij het bedrijf gedaan waarbij er digitale gegevens door de recherche zijn veilig gesteld. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek. Mede dankzij hun hulp zijn de twee verdachten aangehouden. Er wordt in de woningen van allebei de verdachten een zoeking gedaan onder leiding van de rechter-commissaris.

Onderzoek

Het onderzoek naar de zaak duurt voort. De twee verdachten zijn ingesloten, gaan in volledige beperking en zullen gehoord worden. Zowel de bank als het beveiligingsbedrijf zijn een eigen intern onderzoek gestart na aanleiding van de kluiskraak.

Bron: Politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *