Home / Algemeen nieuws / Talenten en interesses ontdekken tijdens de beroepenmanifestatie

Talenten en interesses ontdekken tijdens de beroepenmanifestatie

Op woensdag 7 februari 2018 vond de beroepenmanifestatie plaats in Etten-Leur voor tweedejaarsleerlingen van het Munnikenheide College. Tijdens deze avond hebben 250 13- en 14-jarigen kennis gemaakt met verschillende beroepen die aansluiten bij de sector- en profielkeuzes. Zo krijgen ze een goed beeld van hun talenten en welk beroep wel of juist niet bij hen past. Zesentwintig beroepsbeoefenaars, werkzaam bij verschillende bedrijven en organisaties uit de directe omgeving, vertelden enthousiast over hun beroep.

Van politieagent tot accountmanager en van kok tot automonteur: de beroepen waren zeer divers. Leerlingen konden drie beroepen kiezen om naar te luisteren en vragen te stellen. Organisator Simone van Geffen, teamleider op het Munnikenheide College: “Het is erg belangrijk dat leerlingen op deze leeftijd ontdekken wat bij hen past en van mensen uit de praktijk horen wat een beroep inhoudt.”

De beroepsbeoefenaars vertelden tijdens drie voorlichtingsrondes meer over hun passie en werkzaamheden. Ivan Smulders, eigenaar van Restaurant het Havenhuis in Etten-Leur, vond dat erg leuk om te doen: “Je kan vragen beantwoorden en ze helpen met het maken van hun keuze.”

Esther de Vroomen, eigenaresse bij Miss Troubleshooter, vertelde meer over het beroep secretariële bedrijfsondersteuning: “Ik wil de leerlingen de juiste informatie geven, zodat ze de juiste keuze maken. Maar ook laten zien wat voor waarde mijn beroep heeft. Ik vond het leuk om te vertellen over mijn vak en om leerlingen te inspireren.”

“Oh doe je dat ook als verpleegkundige?” was een van de reacties van de leerlingen op het verhaal van Rowena Vermeiren, verpleegkundige bij Avoord Zorg en Wonen. “Mijn doel was om de leerlingen een uitgebreid beeld te geven van de diversiteit aan werkzaamheden als verpleegkundige. Dat is goed gelukt vanavond.”, aldus Vermeiren.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.