Home / Algemeen / Stap dichter bij zonnepark langs rijksweg A58 bij Etten-Leur

Stap dichter bij zonnepark langs rijksweg A58 bij Etten-Leur

De realisatie van een zonnepark van ruim drie hectare wordt mogelijk, door een overeenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf en Greenspread Brabant B.V.. Het zonnepark gaat bestaan uit 9.700 zonnepanelen en zorgt voor duurzame energie voor ongeveer duizend huishoudens. Het park komt aan de noordzijde van rijksweg A58, op de geluidswal tussen de afslagen Etten-Leur-Zuid en Etten-Leur. Het Rijksvastgoedbedrijf werkt in dit traject samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Etten-Leur.

Naar verwachting is het zonnepark in oktober 2019 klaar. Met een vermogen van drie megawatt levert het project een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheiddoelstelling van de gemeente Etten-Leur.

Greenspread Brabant B.V. (bestaande uit Scholt Business Strategy B.V., Renewable Capital B.V. en Energiefonds Brabant B.V.) gaat het zonnepark realiseren, omdat zij op de gestelde voorwaarden en eisen het beste scoorden. Het Rijksvastgoedbedrijf stelde via Biedboek.nl de aarden geluidswal beschikbaar voor de aanleg en exploitatie van het zonnepark. Verschillende partijen reageerden hierop. Zij hebben allemaal een plan van aanpak gemaakt. Hierin omschreven ze de maatschappelijke meerwaarde en beschreven ze hoe ze het zonnepark wilden inpassen in de omgeving. Ook moesten ze verklaren zich te houden aan het Duurzaamheidsbeleid van de gemeente Etten-Leur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *