Home / Algemeen / Schoonmaakacties in het kader van de Landelijke Opschoondag

Schoonmaakacties in het kader van de Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag op zaterdag 24 maart is een leuke en laagdrempelige manier om meer bewustzijn rondom zwerfafval te creëren. Bewoners en buurtcentra maken op deze dag sàmen de buurt schoon. Zo levert de Landelijke Opschoondag, naast een schone omgeving, ook veel gemeenschapsgevoel en gezelligheid op. Het is een mooi evenement om aandacht te vragen voor een schoon Etten-Leur. Natuurlijk helpt de gemeente mee met het opruimen van het zwerfafval.

Ook in aanloop naar de Landelijke Opschoondag is er op scholen aandacht aan besteed. Zo was er op 22 en 23 maart op Brede School De Vleer en OBS De Springplank al  een schoonmaakactie, waar Ca. 90 leerlingen, 10 hulpouders en leerkrachten aan mee werkten. De groepen 4 t/m 8 hebben de afgelopen 4 weken het thema Milieu behandeld op school. Om de kinderen bewust te maken van afval om hen heen.

Vandaag hielden de wijkbewoners van wijk Grauwe Polder en Schoenmakershoek vanaf de Gong en het Turfschip, een schoonmaakactie. Hierbij hielpen ook Wethouders Ron Dujardin en Jan van Hal mee. Het ZAP-team was aanwezig om koffie te schenken met iets lekkers erbij.

Bij alle acties voorziet de gemeente Etten-Leur de leerlingen en inwoners van materialen om het restafval op te ruimen. De gemeente haalt het afval ook op. En voor de harde werkers vandaag stond er op de gemeente werf een heerlijke lunch klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *