Home / Algemeen nieuws / Recensie : Achter het Huis

Recensie : Achter het Huis

[yasr_overall_rating size=”medium”]

 

Donderdagavond 4 januari speelde “Achter het huis” in de Nieuwe Nobelaer. Met een half gevulde zaal had het toneelstuk meer bezoekers verdiend. Verrassend daartegen was wel dat er een groep van 8 jongeren van rond de 12 tot 15 jaar de voorstelling bezocht.

Met Achter het Huis doet theaterproducent Hummelinck Stuurman en Ilja Leonard Pfeijffer, een gewaagde poging om het verhaal van Anna Frank te vertellen. Het verhaal van Anna Frank is natuurlijk bij iedereen ongeveer bekend. Regisseur Johan Doesburg situeert de twee onderduikende gezinnen, de familie Frank en de familie Van Pels, in een kil decor: een ijzeren stellage, rondom omgeven door hekken. Dat is niet de enige actuele associatie: doordat Pfeijffer de woorden als nazi’s en joden vermijdt en woorden als ‘bitch’, ‘kut, en ‘neuken’ toevoegt, is Achter het Huis een eigentijds verhaal geworden.

Het verhaal is bij vlagen geestig, het bestaat uit veel dialogen tussen 2 acteurs, dit had iets minder mogen zijn, maar pakte op veel punten wel goed uit. Met acteurs als  Cees Geel én Hajo Bruins staan er 2 ervaren acteurs op het podium, maar ook de andere 7 acteurs spelen hun rol goed, al hadden een aantal rollen iets meer aandacht mogen krijgen.


Ondanks dat het verhaal over de oorlog gaat en zich daarin afspeelt , is vooral geprobeerd te vertellen hoe het voelt om met veel mensen jarenlang in een kleine ruimte te leven. Met een duur van 140 minuten krijgen de bezoekers waar voor hun geld en is Achter het Huis een aanrader.

 

[yasr_overall_rating size=”medium”]

Wij geven Achter het Huis 3.5 ster.

 

Heeft u de voorstelling bezocht, laat u stem achter :

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.