Home / Algemeen / Primeur in Nederland: het Trouwportaal van Etten-Leur

Primeur in Nederland: het Trouwportaal van Etten-Leur

Als eerste gemeente in Nederland kunnen aanstaande bruidsparen eenvoudig en volledig online alles rondom hun bijzondere dag regelen. De gemeente Etten-Leur beschikt sinds 16 april 2018 over een Trouwportaal. Zelfs de ‘melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap’ (voorheen de Ondertrouw) kan online worden aangemeld.

Zelf regelen

Het aanstaand bruidspaar kan de bijzondere dag eenvoudig en online vastleggen. De agenda’s van de trouwlocaties en de trouwambtenaren zijn namelijk met elkaar verbonden. Na de keuze voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap, kiest men voor een specifieke locatie. De data waarop de gewenste locatie en trouwambtenaren beschikbaar zijn, worden dan getoond, met de bijbehorende prijzen. Men vult alle gegevens in en de rest volgt helemaal automatisch. Zelfs de betaling met iDEAL!

Natuurlijk kan het aanstaand bruidspaar ook een aanvraag doen voor een eigen locatie en eigen trouwambtenaar.

Alle informatie online

De ‘melding voorgenomen huwelijk’ kan men ook online op dit portaal indienen (al dan niet  gelijktijdig met het boeken van de bijzondere dag). Verder is er op het trouwportaal ook andere informatie te vinden en online te regelen. Denk hierbij aan informatie over het ‘naamgebruik’, het aanmelden van getuigen of het bestellen van het trouwboekje.

Filmpjes van trouwambtenaren en locaties
De trouwambtenaren (Babsen) stellen zichzelf voor via verschillende filmpjes. Er is ook een filmpje te bekijken van de trouwlocaties. Dit alles is 24/7 online en altijd up-to-date te raadplegen. Het aanstaand bruidspaar hoeft dus niet meer op het gemeentehuis langs te komen of te bellen om na te gaan wat de beschikbaarheid is op specifieke dagen. Het aanstaand bruidspaar kan zelf, waar en wanneer het hen uitkomt, de hele dag al online regelen.

Reden genoeg om als aanstaand bruidspaar een bezoek te brengen aan ons Trouwportaal: TrouweninEtten-Leur.nl!

 E-diensten
Naast het trouwportaal heeft de gemeente Etten-Leur nog meer e-diensten. Wist u bijvoorbeeld dat u ook uw verhuizing online kunt regelen, of een overlijden online kunt melden? U vindt een overzicht van alle mogelijkheden op de gemeente website onder ‘Etten-Leur digitaal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *