Home / Algemeen / petitie en vragen aan college van B en W voor accordeonist Juul Bouman

petitie en vragen aan college van B en W voor accordeonist Juul Bouman

Velen mensen kennen accordeonist Juul Bouman van markten, braderieën of van een van zijn inzamelingsacties voor een goed doel. Maanden lang speelde Juul Bouman op de weekmarkt. Het geld wat hij van passanten kreeg schonk hij altijd aan een goed doel. Zo heeft hij voor de Stichting Ijgenwys en Anders al voor 4 spellen gezorgd voor de tovertafel, en ging het geld wat hij op dit moment kreeg naar Kika. Nu heeft een klacht de accordeonist doen besluiten om te stoppen.  hij plaatste het volgende bericht op zijn Facebook.

Ook is hij met een zelf gemaakt bord op de plek gaan staan waar hij meestal woensdagochtend te vinden is. Op de markt bij de Moeierboom in Etten-Leur. Op zijn bord viel duidelijk te lezen “Helaas geen accordeon spelen meer i.v.m. klacht.”

Van de Gemeente hoeft Bouman niet te stoppen met spelen, maar hij moet aanpassen aan de klager aldus Bouman. Zijn Facebook bericht en zijn actie bij de Moeierboom riepen veel reacties op bij mensen in en rond Etten-Leur.  Zo is er een petitie gestart “LAAT JUUL BOUMAN MUZIEK MAKEN” https://www.petitie24.nl/petitie/1760/laat-juul-bouman-muziek-maken- en heeft Clasien de Regt Namens Leefbaar Etten-Leur een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders.

“Te gek voor woorden, dat iemand die zoveel plezier en vreugde geeft door muziek te maken door 1 enkel persoon kan worden gestopt. Triest, dat als er een grote meerderheid is, ondernemers, bezoekers, kinderen dat 1 persoon via handhaving Juul zijn hobby kan laten stoppen. Juul speelt graag muziek en het geld wat hij ophaalt gaat naar goede doelen. Zo heeft hij voor de Stichting Ijgenwys en Anders al voor 4 spellen gezorgd voor de tovertafel. We vinden het heel belangrijk dat Juul zijn muziek kan blijven delen met onze inwoners We weten dat Juul Bouman een gedoogvergunning had en dat de handhavers blijkbaar niet
anders konden. Maar dan nog hadden de handhavers ook anders kunnen handelen. Op deze manier is gekozen voor de makkelijkste weg. Waarom gaat de gemeente toch vaak aan de kant van klagers staan? We snappen best dat er regels zijn, maar het is toch zeer jammer dat onze inwoners die veel plezier beleven aan de muziek hiervan de dupe zijn.”  Zo stelt Clasien de Regt in haar brief. Ook stelt zij de volgende vier vragen aan het college:

1 Heeft de klager echt een punt of is de klacht ontstaan uit jaloezie?

2 Wat is er voor nodig dat Jull Bouman een permanente vergunning kan krijgen?

3 Is er een mogelijkheid te scheppen dat met een gedoogvergunning de klagers niet zo makkelijk hun zin krijgen?

4 Gaat de gemeente een gesprek aan met Juul Bouman om iets te regelen zodat hij in
het openbaar gebied muziek kan blijven maken, zonder beperkingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *