Home / Algemeen nieuws / Patricia van Dongen, raadslid voor D66 Etten-Leur legt haar zetel neer

Patricia van Dongen, raadslid voor D66 Etten-Leur legt haar zetel neer

Patricia van Dongen, raadslid voor D66 Etten-Leur legt haar zetel neer na zich een periode van acht jaar als burgerlid en raadslid te hebben ingezet. Ze gaat verhuizen en start met een nieuwe baan.

 

De afgelopen jaren heeft het raadslid niet stilgezeten. Zo heeft ze naast de zorg voor haar twee kinderen een rechten diploma behaald. Die juridische kennis kwam als raadslid goed van pas. Ze heeft zich onder andere hard gemaakt voor goede communicatie vanuit de gemeente en was kritisch op de juridische stukken die voorbij kwamen. Deze moeten volgens haar niet alleen kloppend maar ook bruikbaar en leesbaar zijn voor inwoners.

 

Het raadslid maakte wekelijks een rondgang door de wijken om het gemeentebeleid in praktijk te zien. Eerst met de wijkagent samen en daarna alleen. Dit leverde nuttige informatie op tijdens de vergaderingen. „Maar vaak was het ook gewoon een kwestie van kennismaken of uitleggen wat een gemeenteraadslid nou eigenlijk doet en welke besluiten er op de politieke agenda staan. Dit is niet voor iedereen duidelijk.”  Van Dongen hoopte met dit initiatief de drempel tussen inwoners en politiek te verkleinen.

 

In de raadsvergaderingen vroeg ze extra aandacht voor minderheden. Ze pleitte voor betere privacy in de jeugdzorg, homo acceptatie, passend onderwijs voor alle kinderen -ook die met een beperking of hoogbegaafden- en organiseerde een diner om geld te doneren toen bij de voedselbank de vriezers uitvielen.

 

De komende jaren stilzitten zit er ook niet in. Naast haar nieuwe baan bij een advocatenkantoor is Patricia nog actief voor de rechtswinkel, als gespreksleider voor Womeninc. (een organisatie die opkomt voor gelijke kansen en rechten voor vrouwen) en regiobestuurslid. Ook is ze bezig met doorstuderen aan de universiteit en gaat ze samenwonen. Haar partner is voor zijn werk gebonden aan een andere woonplaats en haar nieuwe baan is op 1,5 uur reizen van Etten-Leur. Daarom stond van Dongen al niet meer op de kieslijst. „Als ik iets doe wil ik het goed kunnen doen.

 

D66 heeft het geluk dat er alweer een groep enthousiaste nieuwe mensen klaar staan die ze aan het klaarstomen zijn geweest voor de komende raadsperiode. Ook staan er nog gemotiveerde mensen op de kieslijst van 2014. „Ik kan het dus met een gerust hart overdragen. Maar ook wel een beetje met pijn in mijn hart. Volksvertegenwoordiger zijn is leuk en leerzaam. Ik haal er veel energie uit om problemen van mensen op te lossen. Of dat nou op politiek gebied is of op juridisch gebied. aldus Patricia van Dongen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.