Home / Algemeen / Opening week van zichtbaarheid in verkeer

Opening week van zichtbaarheid in verkeer

2019 is in Brabant het jaar van de zichtbaarheid in het verkeer. Basisscholen in Etten-Leur besteden daarom deze week extra aandacht aan zichtbaarheid in het verkeer. Wethouder Van Aert opende hiervoor woensdagochtend de actie ‘Ik val op in Etten-Leur!’ op de nieuwe brede school Sonate. Wethouder Van Aert  vertelde de leerlingen van groep 8 van ’t Carillon dat ze goed moesten opvallen in het verkeer. Als jij de automobilist ziet, wil dat nog niet zeggen dat hij jou ziet. In de donkere gymzaal oefenden de leerlingen met zichtbaar zijn. Met donkere kleding aan was niemand te zien. Met een (fiets)lampje waren ze al beter te zien. Een reflecterend hesje viel het beste op. Zeker als er met een lamp op geschenen werd.

Extra aandacht
In de week van 14 januari vraagt de gemeente extra aandacht voor de zichtbaarheid in het verkeer. Dit doen zij met de actie: Ik val op in Etten-Leur! Op de basisscholen worden reflecterende keycords uitgedeeld. Door deze te gebruiken en deze bijvoorbeeld aan hun tas te hangen zijn scholieren beter zichtbaar in het verkeer. Ook in de lessen besteden de scholen extra aandacht aan zichtbaar zijn in het verkeer.

Opvallen in het verkeer
Opvallen als voetganger of fietser in het verkeer is erg belangrijk. In het schemer of donker ben je namelijk met donkere kleding niet goed te zien. De andere verkeersdeelnemers zien je dan pas vanaf 20 meter afstand. Met lichte kleding aan is deze afstand maar 50 meter. Reflecterende kleding of accessoires vergroten de zichtbaarheid wel aanzienlijk. Ook verlichting op de fiets, of als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent, is belangrijk.

Themajaar provincie
In 2019 richt de provincie Noord-Brabant zich op zichtbaarheid in het verkeer. Met deze actie sluit de gemeente aan bij dit themajaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *