Home / Theater / Nieuwe Nobelaer presenteert brochure seizoen 19/20

Nieuwe Nobelaer presenteert brochure seizoen 19/20

Met een feestelijk persontbijt is donderdag 16 mei de programmering van het nieuwe theaterseizoen van Nieuwe Nobelaer gepresenteerd. De eerste brochures zijn uitgereikt aan Burgemeester de Vries en wethouder Jan Paantjes. Op de cover van de brochure prijkt niet alleen Ellen ten Damme, die begin november te zien is met een voorstelling, maar ook schittert er lokaal talent op de voorkant, namelijk voorleesambassadeur Jans van Baal en trompetleerlinge Amber Jansen. Na een recordseizoen 2018-2019, waarbij er maar liefst 35% meer theaterbezoekers kwamen dan het seizoen ervoor, heeft Nieuwe Nobelaer ook dit jaar weer een gevarieerd aanbod. Het aanbod bestaat niet alleen uit theatervoorstellingen, maar ook uit cursussen en lessen op het gebied van o.a. muziek, dans en theater. Het uitgebreide programma cursussen en lessen biedt voor iedereen wat wils. Zo is er bijvoorbeeld een schmink – en grimeercursus, de muziekstrippenkaart, waarmee men lessen zelf op afroep kan inplannen, een musicalklas voor volwassenen, een cursus pottenbakken en nog veel meer.

Het podiumprogramma omvat in seizoen 2019-2020 bijna 100 professionele theatervoorstellingen en concerten. Grote namen die u kunt verwachten zijn o.a. Karin Bloemen, Urbanus, Javier Guzman, Ellen ten Damme en Frans Bauer. Uiteraard biedt Nieuwe Nobelaer ook komend seizoen weer een podium aan lokale groepen met voorstellingen van bijvoorbeeld Max mini, Theatergroep Josjes en Onvermeidelijk. Verder is er een mooi musical – en showaanbod met grote titels zoals Showponies 2 (met Alex Klaasen en Freek Bartels) en List, Shaffy en Piaf (met o.a. Renée van Wegberg).

Ook zijn er theaterconcerten rondom de muziek van o.a. Leonard Cohen, Buddy Holly en Simon & Garfunkel. Verder is er de Stones vs The Beatles avond, waarbij het publiek de strijd met elkaar aan gaat. Daarnaast zijn er diverse concerten van lokaal talent en valt er genoeg te lachen met cabaret voorstellingen van o.a. Mark van de Veerdonk, Stefano Keizers en Karin Bruers.

Natuurlijk is er ook aan de allerkleinsten gedacht en is er weer een gevarieerd programma samengesteld voor kinderen met leuke voorstellingen van o.a. Sesamstraat, Brandweerman Sam, Doornroosje en Het grote Mad Science Theaterfeest. Om de theaterbeleving nog leuker te maken, wordt er rondom elke familievoorstelling een gratis knutselactiviteit georganiseerd en ook is er gratis ranja, koffie en thee.

De verbinding met de bibliotheek wordt gezocht met voorstellingen als Doet Sneeuw pijn, naar het boek van Carolien Spaans. Als opening van de kookboekenweek is er een Roald Dahl diner, waarbij er eenmalig een drie-gangen diner wordt geserveerd in een intieme setting tussen de boeken, met gerechten uit het kookboek van Roald Dahl.

De volledige programmering van seizoen 2019/2020 is nu voor iedereen te zien op de vernieuwde website www.nieuwenobelaer.nl. De website heeft een nieuw ontwerp gekregen, de werking op mobiele apparaten is verbeterd en er is een nieuw reserveringssysteem geïntegreerd. Hierdoor wordt het voor bezoekers nog makkelijker om een kaartje te kopen of om zich in te schrijven. Ook wordt er, in het kader van veiligheid en het verminderen van wachtrijen in de pauze, nog een verandering doorgevoerd. Vanaf 1 juli 2019 wordt Nieuwe Nobelaer “cashless”. Dit houdt in dat er vanaf deze datum alleen nog maar gepind kan worden. Na een zeer goed bevallen proef tijdens carnaval, is er besloten om dit voor het hele cultuurcentrum door te voeren (dus ook horeca, bibliotheek en balie stappen geheel over op pinbetalingen).

Wilt u ook lekker bladeren in het seizoenboek 19/20 van Nieuwe Nobelaer? Dan kan! Vanaf 17 mei wordt de gloednieuwe brochure huis aan huis verspreid in Etten-Leur, Hoeven, Prinsenbeek, Rijsbergen en Zevenbergen.

Het reserveren van voorstellingen, cursussen en lessen voor het nieuwe seizoen kan vanaf maandag 20 mei, via de website www.nieuwenobelaer.nl, telefonisch: 076-5045200 of aan de balie op maandag t/m vrijdag van 9.00-20.30 uur en zaterdag van 11.00-16.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *