Home / Algemeen / Meedenkcoaches Etten-Leur: Samen zoeken naar een passende oplossing

Meedenkcoaches Etten-Leur: Samen zoeken naar een passende oplossing

Rowan Huisman en Mirte Verstijlen zijn de twee meedenkcoaches in Etten-Leur. Zij helpen mensen op weg in de wirwar van regels en instanties. Zo hielpen zij ook meneer Risan Alsaidi en zijn dochters Dialin (8) en Bashayer (2) uit Irak. Zij wonen sinds 2006 in Nederland. Zij woonden eerder in Purmerend, Breda en Roosendaal en sins enkele maanden in Etten-Leur.De vrouw van  meneer Risan Alsaidi  was ernstig ziek, wat in de andere gemeente voor veel problemen zorgde rondom werk, zorg voor de kinderen en hulp in huishouden. In Etten-Leur heeft  meedenkcoach Mirthe Verstijlen meneer Risan Alsaidi geholpen en wegwijs gemaakt. 5 maanden geleden is de vrouw van meneer Risan Alsaidi overleden. De zorg voor zijn kinderen en het huishouden komt dus volledig op meneer Risan neer. Mirthe Verstijlen hielp hem met het regelen van  regelde huishoudelijke hulp en buitenschoolse opvang. IK ben hier al zo lang verteld Risan Alsaidi  maar het voelt alsof ik nu pas vanuit Irak in Nederland ben gekomen.

Rowan Huisman en Mirte Verstijlen hebben dit jaar al 95 aanmeldingen gehad van mensen met een hulp vraag en elke hulp vraag is weer anders. Gemiddeld duurt het traject van vraag tot oplossing twee tot drie maanden. Op het moment dat de hulpvrager naar de juiste instantie is doorverwezen stopt in Principe de tussenkomst van de meedenkcoaches. Al word er natuurlijk wel gekeken of mensen op de juiste plek terecht komen.

Aan de meedenkcoaches zitten geen kosten verbonden voor de hulpvrager en is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Etten-Leur. De meedenkcoaches kunnen op verschillende manieren worden bereikt. Vaak gebeurd dit via andere “instanties” zoals huisarts, kennissen, buurtcentra etc. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de gemeente Etten-Leur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *