Home / Algemeen nieuws / Man dupe van computeroplichter

Man dupe van computeroplichter

Een 52-jarige man uit Etten-leur deed woensdag 7 januari 2015 aangifte van oplichting. Hij lijkt te zijn gedupeerd door een computeroplichter die zich voordeed als medewerker van Microsoft.

De aangever werd enkele weken onverwacht gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van Microsoft. Een Engelssprekende man vertelde dat er bij Microsoft een melding binnengekomen was dat er virussen op de computer van het slachtoffer actief waren. Vervolgens bood hij aan om dit euvel te verhelpen door middel van besturing op afstand. Het slachtoffer die zelf weinig verstand heeft van computers geloofde het verhaal. Nadat de ‘reparatie’ verricht was, adviseerde de man erop aan om een antivirus programma aan te schaffen. Het slachtoffer ging daarmee akkoord. Via listige trucs en schimmige banktransacties werd de man vervolgens een bedrag van € 440,- afhandig gemaakt.

Wat te doen bij oplichting

Bij de Amerikaanse computersoftwareproducent komen regelmatig meldingen binnen van klanten over personen die zich voordoen als Microsoftmedewerker. Het bedrijf laat op haar website weten dat zij nooit ongevraagde telefoontjes pleegt, om persoonlijke of financiële informatie vraagt of aanbieden om uw computer te herstellen. Dit geldt ook voor ongevraagde e-mailberichten. Het advies is om deze ongevraagde telefonische oproepen of berichten te verbreken of te verwijderen. Bent u gebeld door een nep-Microsoftmedewerker?
Dan kunt u uw verhaal melden bij de Fraudehelpdesk.
Bent u geld kwijtgeraakt dan kunt u ook bij de polite aangifte doen van oplichting.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.