Home / Algemeen nieuws / Leerlingen Brede School Sonate aan de slag met Schooljudo

Leerlingen Brede School Sonate aan de slag met Schooljudo

280 kinderen van basisscholen De Klankhof, ‘t Carillon en SBO Het Kompas zijn gestart met Schooljudo. Deze scholen uit Etten-Leur zijn onderdeel van Brede School Sonate.

Presikhaaf Schoolmeubelen heeft ter ere van de nieuwbouw van Brede School Sonate de scholen het Schooljudo programma cadeau gegeven.

De scholen profiteren zo van de samenwerking tussen Presikhaaf Schoolmeubelen en Schooljudo. Presikhaaf Schoolmeubelen is de meest sociaal maatschappelijk betrokken producent en inrichter van scholen in Nederland. Managing director van Presikhaaf Schoolmeubelen Wim de Goei: ’Wij streven ernaar om scholen een eigen identiteit te geven, waar kinderen en leerkrachten zich fijn voelen.’ Dit sluit perfect aan op het primaire doel van Schooljudo; het verbeteren van de sociale veiligheid in en rondom de klas en het gericht werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten zorgt Schooljudo voor een wel heel bijzondere inrichting. Gymlokalen van basisscholen De Klankhof, ’t Carillon en SBO Het Kompas worden 4 weken lang omgetoverd tot een ware dojo. Entertrainer Mark Kradolfer zorgt ervoor dat de kinderen in judopak vol zelfvertrouwen en plezier op de mat staan.

Scholen gaan bij voorkeur meerdere jaren met de Schooljudo-methodiek aan de slag. Een doorlopende leerlijn, waarbij ieder jaar één waarde wordt uitgelicht, zorgt ervoor dat de kinderen gedurende hun schoolperiode ‘Skills for Life’ meekrijgen. Naast de lessen op de mat hebben deelnemende scholen toegang tot een online toolbox. In de vorm van onder andere beweeg-, en praatlessen vinden zij inspiratie om de waarden ook in de klas en op het speelplein tot leven te brengen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.