Home / Algemeen nieuws / KSE-lezing Hein Schumacher

KSE-lezing Hein Schumacher

Op 13 maart was oud-leerling Hein Schumacher spreker tijdens de vierde KSE-lezing. Hein behaalde zijn havo- en vwo-diploma (1988 en 1990) op de KSE. Vanaf 1 januari 2018 is Hein Schumacher de nieuwe Chief Executive Officer van FrieslandCampina N.V. Eerder was Hein lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Daarvoor werkte hij onder meer voor het merk Heinz in zowel financiële als algemene managementposities in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China.

Hein hield voor de ongeveer 80 aanwezigen een inspirerend verhaal over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij benadrukte dat samenwerking, sociaal en rechtvaardig handelen en resultaten boeken belangrijke factoren zijn voor succesvolle ondernemingen. Hij brak een lans voor de mogelijkheden die digitalisering biedt om de wereld beter en duurzamer te maken. Hein gaf de aanwezige leerlingen mee dat telkens nieuwe ervaringen opdoen een enorme stimulans is voor de ontwikkeling van jonge mensen.

Tot slot bedankte rector Peter van Heusden Hein voor zijn meer dan boeiende verhaal en nodigde hem uit voor de reünie op 23 september ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de KSE.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.