Home / Algemeen nieuws / Grootste kandidatenlijst in geschiedenis lokale partij

Grootste kandidatenlijst in geschiedenis lokale partij

Ons Etten-Leur verrast met kieslijst van 35 personen

Met de presentatie van maar liefst 35 kandidaten, heeft Ons Etten-Leur de kandidatenlijst voor de verkiezingen rond. Dat is een stijging van 59% ten opzichte van 2014 (22 kandidaten). Het is de grootste kandidatenlijst sinds haar oprichting en de grootste van alle politieke partijen in deze eeuw. Ons Etten-Leur geeft hiermee een duidelijk signaal af aan de inwoners van Etten-Leur voor de komende verkiezingen.

Lia Boeren is 2 weken geleden al gekozen als enige vrouwelijke lijsttrekker in Etten-Leur. In december vorig jaar gaven raadslid José Lockx en burgerlid Hans Kilsdonk aan om te stoppen met de actieve politiek. Dit heeft ruimte gemaakt voor enkele nieuwkomers in de top van de lijst.

Björn Vaarwerk, huidig raadslid, is doorgeschoven naar plek 2, gevolgd door de nieuwe burgerleden Denise Huijbregts en Eric Menheere. Op plaats 5 en 6 staan twee oud burgerleden, Jacqueline Trouw en Albert Braspenning. De top 10 wordt verder gecompleteerd door nieuwelingen Bianca Bouma, Viktor van Thoor, Eric Verwijmeren en voormalig raadslid Stan Marcinkowski.

Met 18 mannen en 17 vrouwen op de lijst, is Ons Etten-Leur de enige partij met de meest representatieve verhouding mannen versus vrouwen.

Lia Boeren zegt hier over: “Het is bewezen dat organisaties beter functioneren met een gezonde mix tussen mannen en vrouwen. Die mix hebben we niet alleen op het gebied van mannen en vrouwen, maar ook op het gebied van leeftijd en levenservaring. De gemiddelde leeftijd is 53,9 jaar. De jongste kandidaat is 34 en de oudste 87 jaar. Al onze kandidaten hebben ondanks hun eigen levens, problemen en uitdagingen, altijd oog, tijd en aandacht voor een ander die het nodig heeft. Niemand is perfect en hoeft dat ook niet te zijn. Ondanks onze eigen beperkingen, blijven we ons hard maken voor de zaken die wij belangrijk vinden. Door onze eigen ervaringen en soms letterlijk persoonlijke strijd, weten we ook wat het betekent om te moeten strijden voor meer dan 43.000 inwoners. Lijsttrekker Lia Boeren kijkt uit naar de komende verkiezingen: “1 mens kan maar zoveel doen, maar een groep mensen verschrikkelijk veel. We hebben een sterke, werklustige, sociale en maatschappelijk ingestelde groep. Hiermee blijven we ons inzetten om de omstandigheden in Etten-Leur voor iedereen zo optimaal mogelijk te laten zijn. Om iedereen een menswaardig bestaan te kunnen bezorgen en om samen met elkaar een zorgzame maatschappij te vormen.”

De volledige kieslijst :

 1. Lia Boeren
 2. Björn Vaarwerk
 3. Denise Huijbregts
 4. Eric Menheere
 5. Jacqueline Trouw
 6. Albert Braspenning
 7. Bianca Bouma
 8. Viktor van Thoor
 9. Eric Verwijmeren
 10. Stan Marcinkowski
 11. Margot de Regt
 12. Divna Kalanja
 13. Henk Huijbregts
 14. Ellie van Twist
 15. Gert-Jan van Agtmaal
 16. Marlies Pruyssers
 17. René Bouma
 18. Corry Tak
 19. Ruud Pruyssers
 20. Rian Huijbregts
 21. Frank van Steen
 22. Ben Jansen
 23. Bianca Kruis
 24. René Verwijmeren
 25. Jaschenka van Dokkum
 26. Yde de Lange
 27. Guus Niessen
 28. Richard Hopstaken
 29. Susanne van den Oever
 30. Audrey Boeren
 31. Wim van den Bemt
 32. Toon Bastiaansen
 33. Wilma Mulders
 34. Hans Kilsdonk
 35. José Lockx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.