Home / Algemeen nieuws / Gezond bezig zijn voor een schone omgeving

Gezond bezig zijn voor een schone omgeving

West-Brabant heeft de primeur van een 4 daags plogging event georganiseerd door de ANWB en Runnerscafe.

Ron Bekker is gediplomeerd leefstijlcoach, Atletiekunie looptrainer en initiator van Plogging in Noord-Brabant. “Actief zijn in de buitenlucht door in looppas of wandelpas zwerfvuil in te zamelen. Dat is plogging. Een manier om werken aan je gezondheid en werken aan een beter milieu te combineren. Onder leiding van een gids wordt een parcours afgelegd waarin groepen van 20 personen zwerfvuil inzamelen. Door jogging of wandelen te combineren met drie raaptechnieken, bukken, hurken en uitstappen, wordt het effect van interval verkregen waarbij diverse spiergroepen in combinatie met duurvermogen worden aangesproken.”

West-Brabant heeft de primeur van een 4 daags plogging event georganiseerd door de ANWB en Runnerscafe.
31 augustus om 15.00 uur en 19.00 uur in Etten-Leur
1 september om 11.00 uur en 15.00 uur in Breda
7 september om 15.00 uur en 19.00 uur in Roosendaal
8 september om 11.00 uur en 15.00 uur in Bergen op Zoom
De startlocatie is in alle steden de lokale ANWB winkel.

Gestart wordt met maximaal drie groepen van elk 20 lopers die in 1 uur een parcours van circa 7 km afleggen en met maximaal drie groepen van elk 20 wandelaars die in 1 uur een parcours van circa 4 km afleggen. In totaal dus 120 personen per tijdstip. Met een te verwachte opbrengst van circa 20 liter zwerfafval per deelnemer en een volledige opkomst van 240 personen per locatie kan een resultaat worden bereikt van 20.000 liter ingezameld zwerfafval. Bij overschrijving van het gewenste aantal deelnemers bestaat de mogelijkheid op alle locaties een extra run in te lassen om 13.00 uur. Iedereen is welkom jong en oud.

Het initiatief is omarmt door de 4 gemeenten. Wethouders of andere vertegenwoordigers zullen bij de events aanwezig zijn. Tevens dragen de gemeenten zorg voor de afvoer van het ingezamelde zwerfafval.

Hoe mooi zou het zijn om daar aan mee te doen. De keuze is aan jou. Schrijf je in op anwb.nl/plogging voor 1 of meerdere deelnames. Je lichaam en je stad zullen je dankbaar zijn. Voor meer informatie over eerder plogging events bekijk runnerscafe.nl/hardlopen-en-zwerfvuil-verzamelen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.