Home / Algemeen / Gemeente Etten-Leur schenkt ICT-apparatuur aan Stichting Leergeld Noord-West Brabant voor tweede leven

Gemeente Etten-Leur schenkt ICT-apparatuur aan Stichting Leergeld Noord-West Brabant voor tweede leven

De PC’s, beeldschermen, toetsenborden en muizen op de werkplekken van de medewerkers van Gemeente Etten-Leur voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Maar deze apparaten gooit de gemeente natuurlijk niet weg. Zij geven ze graag een tweede leven door ze te schenken aan Stichting Leergeld. De apparaten zijn natuurlijk door de gemeente eerst helemaal leeg gemaakt, zodat alle gegevens er af zijn. Informatieveiligheid gaat vóór alles.

Stichting Leergeld

Het is helaas niet voor alle gezinnen haalbaar om kinderen mee te laten doen bij een vereniging, sportclub of muziekles. Stichting Leergeld Noord-West Brabant biedt daarom kinderen in onder andere Etten-Leur de kans om dit wél te doen. Zo willen zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van buitensluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Want nu meedoen, is straks meetellen.

Waarom ICT-apparatuur vervangen?

Ontwikkelingen gaan snel en daarom wil de gemeente met de nieuwe apparatuur ook in de toekomst snel en betrouwbaar digitaal kunnen blijven werken.

Met deze vervanging kunnen de gemeentelijke medewerkers overal en altijd hun werk doen. Dus of er nu gewerkt wordt in het Stadskantoor of op welke andere locatie dan ook: we zijn voor u aan de slag. Dat is beter, sneller en nog meer dienstverlenend. Bovendien ben ik blij dat we op deze manier een stichting zoals deze kunnen ondersteunen bij hun doel om iedereen erbij te laten horen.” zegt burgemeester Miranda de Vries.

Een tweede leven

Hoewel de computers voor de gemeente niet meer voldoen, zijn ze wel heel geschikt om ze een tweede leven te geven. Alle PC’s en toebehoren die nog prima werken, schenken zij daarom graag aan Stichting Leergeld. Zij zorgen ervoor dat ze terecht komen op een goede plek, zoals bijvoorbeeld gezinnen die zelf geen middelen hebben om een computer aan te schaffen.

Overhandiging

De overhandiging van de apparatuur aan Stichting Leergeld gebeurde nadat alle ICT-apparatuur bij Gemeente Etten-Leur is vervangen. De voorzitter van Stichting Leergeld Noord-West Brabant, Ton Vermeulen, nam gisterenmiddag symbolisch het eerste exemplaar in ontvangst samen met Koen de Peijper (Bestuurslid voor Etten-Leur) en Jan Pleune ( secretaris) , uit handen van burgemeester Miranda de Vries. Ton Vermeulen: “Als Leergeldstichting zijn we blij dat we een bijdrage leveren aan het hergebruik van goederen en hiermee vele ouders en kinderen vooruit kunnen helpen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *