Home / Algemeen / Eerste 50-dingen boeken uitgereikt aan kinderen in gemeente Etten-Leur.

Eerste 50-dingen boeken uitgereikt aan kinderen in gemeente Etten-Leur.

Slootje springen, een vuurtje stoken en vogels spotten in de polder. Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan. Is dat belangrijk? Ja, want van buiten bezig zijn worden kinderen gelukkiger. In samenwerking met Stichting Buitenmakelaar ontwikkelde Petra Wevers in opdracht van IVN Etten-Leur e.o. een boek met 50 lokale buitenactiviteiten dat gratis aan alle kinderen uit groep 3 van alle basisscholen in de gemeente Etten-Leur uitgereikt wordt. Ook de wethouder Ron Dujardin kreeg een exemplaar van het boek. Dit werd hem vanmorgen uitgereikt door Petra Wevers bij Paviljoen Turfvaart, in het bijzijn van ruim 70 kinderen uit groep 3. De ruim 70 kinderen uit groep 3 konden vanmorgen bij Paviljoen Turfvaart verschillende activiteiten doen die in het 50-dingen boekje staan. De kinderen konden bijvoorbeeld: schilderen (op een doek en stenen ), appels roosteren, bijen kijken en honing proeven, scheppen in de sloot met een schepnetje en uilenballen ontleden.

50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde

50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde is de officiële titel van het boek. Ieder kind uit groep 3 krijgt een exemplaar van het boek. De nadruk ligt op beleven en zelf doen. Het boek is zo opgezet dat het echt van het kind zelf is. Ze kunnen hun eigen naam erin zetten en bij elke activiteit is er ruimte om tekeningen of notities te maken en dingen op te plakken. Activiteiten zijn er voor alle leeftijden en alle seizoenen. Als de activiteit is afgerond kan het ‘hoekje’ achter in het 50-dingen boek op de zegeltjeskaart geplakt worden. Het 50-dingen boek bevat tevens een grote kaart van de omgeving. Daarop zijn door verschillende organisaties en IVN-leden de beste plekken gemarkeerd voor diverse activiteiten.

Olga de oeverzwaluw

Centrale rol speelt Olga de oeverzwaluw. Als vaste deelnemer aan de activiteiten duikt zij op iedere pagina op en neemt zij de kinderen mee op avontuur. Gemeente Etten-Leur met KOEPEL ondersteunt dit boekje financieel, omdat dit product een educatieve meerwaarde heeft voor het onderwijs. Zowel kinderen en ouders, maar ook de leerkrachten leren de natuurrijke omgeving van Etten-Leur met dit boekje en bijbehorende plattegrond kennen. Met een bijdrage van de Rabobank West-Brabant Noord, Prins Bernard Cultuurfonds, ZLTO Etten-Leur, Brabants Landschap, en verschillende ondernemers van Etten-Leur kon IVN Etten-Leur e.o. de ontwerper en de drukker betalen.

streekwinkels

Het boek is binnenkort ook te koop via verschillende streekwinkels voor iedereen die te oud (of te jong) is om het gratis te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *